Chrupiące przegrzebki
zagłosuj teraz
Wszyscy jesteśmy zwolennikami przegrzebków i porów, prawda? Spraw, aby były jeszcze bardziej chrupiące w okresie świątecznym, dodając je do arkuszy ciasta ceglanego! Bardzo prosty domowy przepis, oczywiście przetestowany i zatwierdzony przez cały zespół Ptitchef ;-) Ten prosty pomysł będzie świetnym początkiem świątecznego aperitifu, noworocznego bufetu lub innego świątecznego wydarzenia!
Składniki
12
Szacowany koszt: 8.33Euros€ (0.69€/porcja)
Materiały
- Forma do muffinów
- Foremka do ciastek o średnicy 8 cm
Przygotowanie
Czas przygotowania45 min
Gotowania20 min
- Posmaruj arkusz ciasta ceglanego oliwą z oliwek. Umieść kolejny na wierzchu i posmaruj oliwą z oliwek. Przykryć ostatnim arkuszem ciasta ceglanego i posmarować oliwą z oliwek.
- Za pomocą foremki do ciastek wytnij kółka z 3 arkuszy cegieł. Wciśnij każdy z tych okręgów we wgłębienie w formie do muffinów (nie trzeba jej smarować masłem).
- Piec przez 10 minut w temperaturze 180°C.
- Umyj i posiekaj pora. Podsmaż go na oliwie z oliwek, aż się rozpuści.
Umieść odrobinę pora w każdej muszli z ciasta francuskiego. - Smażyć przegrzebki na oliwie z oliwek, aż będą dobrze przypieczone.
- Umieść kilka przegrzebków w każdej muszli i dodaj kilka orzeszków piniowych do każdego chipsa. Na koniec dodaj kilka kropel soku z cytryny do każdego chipsa.
- Twoje chrupiące przegrzebki są gotowe! Powinny zostać natychmiast zjedzone.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!