Chrupiące przegrzebki

zagłosuj teraz
Przekąska
12 porcji
łatwe
1 h 5 m

Wszyscy jesteśmy zwolennikami przegrzebków i porów, prawda? Spraw, aby były jeszcze bardziej chrupiące w okresie świątecznym, dodając je do arkuszy ciasta ceglanego! Bardzo prosty domowy przepis, oczywiście przetestowany i zatwierdzony przez cały zespół Ptitchef ;-) Ten prosty pomysł będzie świetnym początkiem świątecznego aperitifu, noworocznego bufetu lub innego świątecznego wydarzenia!


Składniki

12
Szacowany koszt: 8.33 (0.69€/porcja)

Materiały

  • Forma do muffinów
  • Foremka do ciastek o średnicy 8 cm

Przygotowanie

Czas przygotowania45 min
Gotowania20 min

  • Chrupiące przegrzebki - Przygotowanie krok 1Posmaruj arkusz ciasta ceglanego oliwą z oliwek. Umieść kolejny na wierzchu i posmaruj oliwą z oliwek. Przykryć ostatnim arkuszem ciasta ceglanego i posmarować oliwą z oliwek.
  • Chrupiące przegrzebki - Przygotowanie krok 2Za pomocą foremki do ciastek wytnij kółka z 3 arkuszy cegieł. Wciśnij każdy z tych okręgów we wgłębienie w formie do muffinów (nie trzeba jej smarować masłem).
  • Chrupiące przegrzebki - Przygotowanie krok 3Piec przez 10 minut w temperaturze 180°C.
  • Chrupiące przegrzebki - Przygotowanie krok 4Umyj i posiekaj pora. Podsmaż go na oliwie z oliwek, aż się rozpuści.
    Umieść odrobinę pora w każdej muszli z ciasta francuskiego.
  • Chrupiące przegrzebki - Przygotowanie krok 5Smażyć przegrzebki na oliwie z oliwek, aż będą dobrze przypieczone.
  • Chrupiące przegrzebki - Przygotowanie krok 6Umieść kilka przegrzebków w każdej muszli i dodaj kilka orzeszków piniowych do każdego chipsa. Na koniec dodaj kilka kropel soku z cytryny do każdego chipsa.
  • Chrupiące przegrzebki - Przygotowanie krok 7Twoje chrupiące przegrzebki są gotowe! Powinny zostać natychmiast zjedzone.


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+