Kebaby z melonem, szynką i rozmarynem na aperitif

zagłosuj teraz
Przekąska
2 porcji
łatwe
15 min

Aby towarzyszyć aperitifowi, połącz melona i szynkę na super łatwych kebabach. Mówiąc o kebabach, zapomnij o drewnianych szaszłykach! Zamiast nich wybierz... gałązki rozmarynu. To okazja, aby dodać jeszcze więcej koloru, smaku i zieleni do tego gwarantowanego przepisu "zero waste" :-)


Składniki

2

Materiały

  • 1 łyżka do melona (znana również jako czerpak do melona)

Przygotowanie

  • Kebaby z melonem, szynką i rozmarynem na aperitif - Przygotowanie krok 1Przekrój melona na pół, wydrąż i uformuj 12 melonowych kulek za pomocą melon ballera (jeśli go nie masz, użyj małej łyżeczki).

    Odłóż 8 kulek melona na bok, a pozostałe 4 przekrój na pół. Będą one stanowić podstawę i pozwolą kebabom stać pionowo.
  • Kebaby z melonem, szynką i rozmarynem na aperitif - Przygotowanie krok 2Pokrój 4 plastry szynki na 4 części.
    Uformuj każdy z nich w serpentynę.
  • Kebaby z melonem, szynką i rozmarynem na aperitif - Przygotowanie krok 3Usuń liście rozmarynu z 3/4 gałązek.

    Montaż: nakłuć zwój szynki, kulkę melona, zwój szynki i 1/2 kulki melona.
    Powtórzyć czynność na pozostałych siedmiu gałązkach rozmarynu.
  • Kebaby z melonem, szynką i rozmarynem na aperitif - Przygotowanie krok 4Pozostaje tylko ułożyć kebaby na desce i gotowe!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+