Kebaby z melonem, szynką i rozmarynem na aperitif
zagłosuj teraz
Aby towarzyszyć aperitifowi, połącz melona i szynkę na super łatwych kebabach. Mówiąc o kebabach, zapomnij o drewnianych szaszłykach! Zamiast nich wybierz... gałązki rozmarynu. To okazja, aby dodać jeszcze więcej koloru, smaku i zieleni do tego gwarantowanego przepisu "zero waste" :-)
Składniki
2
Materiały
- 1 łyżka do melona (znana również jako czerpak do melona)
Przygotowanie
- Przekrój melona na pół, wydrąż i uformuj 12 melonowych kulek za pomocą melon ballera (jeśli go nie masz, użyj małej łyżeczki).
Odłóż 8 kulek melona na bok, a pozostałe 4 przekrój na pół. Będą one stanowić podstawę i pozwolą kebabom stać pionowo. - Pokrój 4 plastry szynki na 4 części.
Uformuj każdy z nich w serpentynę. - Usuń liście rozmarynu z 3/4 gałązek.
Montaż: nakłuć zwój szynki, kulkę melona, zwój szynki i 1/2 kulki melona.
Powtórzyć czynność na pozostałych siedmiu gałązkach rozmarynu. - Pozostaje tylko ułożyć kebaby na desce i gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!