Szaszłyki z melonem, szynką i rozmarynem na aperitif
zagłosuj teraz
Aby towarzyszyć aperitifowi, połącz melona i szynkę na super łatwych szaszłykach. Mówiąc o szaszłykach, zapomnij o drewnianych patyczkach! Zamiast nich wybierz... gałązki rozmarynu. To okazja, aby dodać jeszcze więcej koloru, smaku i zieleni do tego gwarantowanego przepisu "zero waste" :-)
Składniki
2
Materiały
- 1 łyżka do melona (znana również jako czerpak do melona)
Przygotowanie
Przekrój melona na pół, wydrąż i uformuj 12 melonowych kulek za pomocą łyżki do melona (jeśli jej nie masz, użyj małej łyżeczki).
Odłóż 8 kulek melona na bok, a pozostałe 4 przekrój na pół. Będą one stanowić podstawę i pozwolą szaszłykom stać pionowo.Pokrój 4 plastry szynki na 4 części.
Uformuj każdy z nich w serpentynę.Usuń liście rozmarynu z 3/4 gałązek.
Montaż: nakłuć zwój szynki, kulkę melona, zwój szynki i 1/2 kulki melona.
Powtórzyć czynność na pozostałych siedmiu gałązkach rozmarynu.Pozostaje tylko ułożyć szaszłyki na desce i gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!