Klopsiki margherita
zagłosuj teraz
Uwielbiasz tradycyjny włoski przepis na pizzę margheritę? Oto nowy sposób na delektowanie się nią: w kulkach! Wystarczy smażyć te małe kulki przez kilka minut, a rezultat będzie chrupiący. Idealne do aperitifu, można je również wykorzystać do ożywienia sałatek. Włożone do pojemnika typu tupperware, świetnie sprawdzą się również na pikniku :-)
Składniki
10
Szacowany koszt: 3.14Euros€ (0.31€/porcja)
Materiały
- Frytkownica
Przygotowanie
Czas przygotowania25 min
Gotowania4 min
- Odetnij czapeczkę z każdego pomidora koktajlowego i wyciśnij cały sok.
- Umieść w środku odrobinę pesto i mały kwadracik mozzarelli.
- Zanurz każdego nadziewanego pomidora w mące, następnie w roztrzepanych jajkach, a na końcu w bułce tartej. Następnie zanurz w jajkach i bułce tartej po raz drugi, tak aby pomidor był dobrze przykryty. Aby ułatwić obsługę, umieść pomidor koktajlowy na wierzchu i wymieszaj pojemnik z mąką / jajkami / bułką tartą, aby łatwiej go przykryć.
- Smażyć na głębokim tłuszczu przez około 4 minuty lub na złoty kolor ze wszystkich stron.
- A teraz kulki margarity są gotowe!
Obserwacje
Pesto: można zastąpić posiekaną bazylią.
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!