Krewetki flambowane w whisky - przepis w szczegółach

zagłosuj teraz
Przekąska
6 porcji
średnie
25 min

Jako aperitif, przystawka, danie główne... Zawsze jest dobry czas, aby spróbować naszych krewetek flambowanych whisky! Jak zwykle w Ptitchef udowadniamy, że oryginalny przepis może być również prosty i wymagać bardzo niewielu składników: tutaj wystarczy 50 ml whisky ☺. A ponieważ jesteśmy miłymi ludźmi, pozwalamy ci jeść ten przepis palcami ;-)

Składniki

6

Materiały

  • Kuchenka

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania15 min
  • Krewetki flambowane w whisky - przepis w szczegółach - Przygotowanie krok 1Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni. Opłucz krewetki i umieść je na patelni. Posyp mąką i papryką, a następnie dobrze wymieszaj.
  • Krewetki flambowane w whisky - przepis w szczegółach - Przygotowanie krok 2Gotuj przez około dziesięć minut na średnim ogniu.
  • Krewetki flambowane w whisky - przepis w szczegółach - Przygotowanie krok 3Następnie zalej krewetki whisky i podpal je. OSTRZEŻENIE: jeśli okap jest włączony, wyłącz go przed podpaleniem krewetek, ponieważ może to spowodować bardzo wysoki płomień!
  • Krewetki flambowane w whisky - przepis w szczegółach - Przygotowanie krok 4Po wyłączeniu ognia, wyjmij krewetki z patelni i obficie posyp fleur de sel. Dobrze wymieszaj.
  • Krewetki flambowane w whisky - przepis w szczegółach - Przygotowanie krok 5A teraz krewetki flambowane w whisky są gotowe!
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: