Krewetki flambowane w whisky - przepis w szczegółach
zagłosuj teraz
Jako aperitif, przystawka, danie główne... Zawsze jest dobry czas, aby spróbować naszych krewetek flambowanych whisky! Jak zwykle w Ptitchef udowadniamy, że oryginalny przepis może być również prosty i wymagać bardzo niewielu składników: tutaj wystarczy 50 ml whisky ☺. A ponieważ jesteśmy miłymi ludźmi, pozwalamy ci jeść ten przepis palcami ;-)
Składniki
6
Szacowany koszt: 5.07Euros€ (0.84€/porcja)
Materiały
- Kuchenka
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania15 min
Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni. Opłucz krewetki i umieść je na patelni. Posyp mąką i papryką, a następnie dobrze wymieszaj.
Gotuj przez około dziesięć minut na średnim ogniu.
Następnie zalej krewetki whisky i podpal je. OSTRZEŻENIE: jeśli okap jest włączony, wyłącz go przed podpaleniem krewetek, ponieważ może to spowodować bardzo wysoki płomień!
Po wyłączeniu ognia, wyjmij krewetki z patelni i obficie posyp fleur de sel. Dobrze wymieszaj.
A teraz krewetki flambowane w whisky są gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!