Krewetki flambirowane w whisky, przepis w szczegółach

zagłosuj teraz
Przekąska
6 porcji
średnie
25 min

Jako aperitif, przystawka, danie główne... Zawsze jest dobry czas, aby spróbować naszych krewetek flambirowanych whisky! Jak zwykle w Ptitchef udowadniamy, że oryginalny przepis może być również prosty i wymagać bardzo niewielu składników: tutaj wystarczy 50 ml Whisky ☺. A ponieważ jesteśmy miłymi ludźmi, pozwalamy ci jeść ten przepis palcami ;-)


Składniki

6
Szacowany koszt: 5.07 (0.84€/porcja)

Materiały

  • Kuchenka

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania15 min

  • Krewetki flambirowane w whisky, przepis w szczegółach - Przygotowanie krok 1Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni. Opłucz krewetki i umieść je na patelni. Posypać mąką i papryką i dobrze wymieszać.
  • Krewetki flambirowane w whisky, przepis w szczegółach - Przygotowanie krok 2Gotować przez około dziesięć minut na średnim ogniu.
  • Krewetki flambirowane w whisky, przepis w szczegółach - Przygotowanie krok 3Następnie zalej krewetki whisky i podpal je. OSTRZEŻENIE: jeśli okap jest włączony, wyłącz go przed podpaleniem krewetek, ponieważ może to spowodować bardzo wysoki płomień!
  • Krewetki flambirowane w whisky, przepis w szczegółach - Przygotowanie krok 4Po wyłączeniu ognia, wyjąć krewetki z patelni i obficie posypać fleur de sel. Dobrze wymieszać.
  • Krewetki flambirowane w whisky, przepis w szczegółach - Przygotowanie krok 5A teraz krewetki flambirowane whisky są gotowe!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+