Krewetki flambirowane w whisky, przepis w szczegółach
zagłosuj teraz
Jako aperitif, przystawka, danie główne... Zawsze jest dobry czas, aby spróbować naszych krewetek flambirowanych whisky! Jak zwykle w Ptitchef udowadniamy, że oryginalny przepis może być również prosty i wymagać bardzo niewielu składników: tutaj wystarczy 50 ml Whisky ☺. A ponieważ jesteśmy miłymi ludźmi, pozwalamy ci jeść ten przepis palcami ;-)
Składniki
6
Szacowany koszt: 5.07Euros€ (0.84€/porcja)
Materiały
- Kuchenka
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania15 min
- Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni. Opłucz krewetki i umieść je na patelni. Posypać mąką i papryką i dobrze wymieszać.
- Gotować przez około dziesięć minut na średnim ogniu.
- Następnie zalej krewetki whisky i podpal je. OSTRZEŻENIE: jeśli okap jest włączony, wyłącz go przed podpaleniem krewetek, ponieważ może to spowodować bardzo wysoki płomień!
- Po wyłączeniu ognia, wyjąć krewetki z patelni i obficie posypać fleur de sel. Dobrze wymieszać.
- A teraz krewetki flambirowane whisky są gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!