Muffiny z tuńczykiem, pomidorami i fetą
zagłosuj teraz
Aby uzyskać wilgotny i oryginalny aperitif, wypróbuj nasze muffiny z tuńczykiem, pomidorami i fetą! Łatwe w przygotowaniu, będą pasować do chipsów i orzeszków ziemnych. Można je również zabrać na piknik lub podać z mieszanką sałat na prostą kolację. Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku, aby przygotować te pikantne muffiny, korzystając z naszych pisemnych objaśnień, zdjęć i filmów.
Składniki
6
Szacowany koszt: 4.26Euros€ (0.71€/porcja)
Materiały
- Forma do muffinów
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania20 min
- Umyj i posiekaj pomidory. Rozdrobnić tuńczyka i pokroić ser feta na małe kawałki.
- W misce wymieszaj jajka, mąkę, proszek do pieczenia, oliwę z oliwek, sól i pieprz.
- Dodaj pomidora, tuńczyka i fetę i dobrze wymieszaj. Wlać mieszaninę do wysmarowanej masłem formy na muffiny.
- Piec przez 20 minut w temperaturze 180°C.
- A teraz babeczki z pomidorami, tuńczykiem i fetą są gotowe!
Obserwacje
Z tego przepisu można upiec duże ciasto! Należy je piec przez 30-40 minut w temperaturze 180°C.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!