Muffiny z tuńczykiem, pomidorami i fetą

zagłosuj teraz
Przekąska
6 porcji
łatwe
30 min

Aby uzyskać wilgotny i oryginalny aperitif, wypróbuj nasze muffiny z tuńczykiem, pomidorami i fetą! Łatwe w przygotowaniu, będą pasować do chipsów i orzeszków ziemnych. Można je również zabrać na piknik lub podać z mieszanką sałat na prostą kolację. Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku, aby przygotować te pikantne muffiny, korzystając z naszych pisemnych objaśnień, zdjęć i filmów.


Składniki

6
Szacowany koszt: 4.26 (0.71€/porcja)

Materiały

  • Forma do muffinów

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania20 min

  • Muffiny z tuńczykiem, pomidorami i fetą - Przygotowanie krok 1Umyj i posiekaj pomidory. Rozdrobnić tuńczyka i pokroić ser feta na małe kawałki.
  • Muffiny z tuńczykiem, pomidorami i fetą - Przygotowanie krok 2W misce wymieszaj jajka, mąkę, proszek do pieczenia, oliwę z oliwek, sól i pieprz.
  • Muffiny z tuńczykiem, pomidorami i fetą - Przygotowanie krok 3Dodaj pomidora, tuńczyka i fetę i dobrze wymieszaj. Wlać mieszaninę do wysmarowanej masłem formy na muffiny.
  • Muffiny z tuńczykiem, pomidorami i fetą - Przygotowanie krok 4Piec przez 20 minut w temperaturze 180°C.
  • Muffiny z tuńczykiem, pomidorami i fetą - Przygotowanie krok 5A teraz babeczki z pomidorami, tuńczykiem i fetą są gotowe!

Obserwacje

Z tego przepisu można upiec duże ciasto! Należy je piec przez 30-40 minut w temperaturze 180°C.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+