Nadziewany chleb jeżowy w stylu tartiflette

zagłosuj teraz
Przekąska
6 porcji
łatwe
35 min

Chleb jeżowy z nadzieniem w stylu tartiflette to idealny sprzymierzeniec na przytulne wieczory lub aperitify z przyjaciółmi jesienią i zimą! Wyobraź sobie chrupiący chleb wiejski z kawałkami topiącego się sera Reblochon, złocistym boczkiem i lekko karmelizowaną cebulą... Po wyjęciu z piekarnika ten chleb jest prawdziwą rozkoszą: wystarczy pociągnąć za kawałki chleba, aby odkryć ciepły, płynny środek. To idealny sposób, aby zadowolić wszystkich bez popadania w przesadę :-)


Składniki

6

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania20 min

Obserwacje

Jak przechowywać ten nadziewany chleb?
Można go przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce przez 3 dni.

Czy nadziewany chleb można zamrozić?
Tak, można go bez problemu zamrozić.

Jak odgrzać chleb faszerowany?
Podgrzewać w piekarniku przez około dziesięć minut w temperaturze 180°C.

Czego mogę użyć zamiast sera Reblochon?
Można go zastąpić serem raclette. Idealny do ponownego wykorzystania resztek z poprzedniego wieczoru na imprezie raclette!

Czego mogę użyć zamiast słoniny?
Możesz zastąpić słoninę wędliną. W takim przypadku podsmaż cebulę na maśle lub oleju.



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+