Paluszki serowe

zagłosuj teraz
Przekąska
6 porcji
łatwe
44 min

Dla wszystkich miłośników sera, którzy szukają przepisu na aperitif, te chrupiące paluszki serowe z pewnością przypadną do gustu! Pokrój ser Emmental w słupki, przygotuj ciasto i użyj go do obtoczenia słupków. Po szybkim usmażeniu we frytkownicy, rezultat będzie rozpływający się w środku i chrupiący na zewnątrz... :-) Jeśli nie masz frytkownicy, zawsze możesz usmażyć paluszki na patelni. A jeśli nie masz czasu na zrobienie ciasta, zastąp je kupionym w sklepie ciastem na pizzę ;-)

Składniki

6

Materiały

  • Frytkownica

Przygotowanie

Czas przygotowania40 min
Gotowania4 min
  • Paluszki serowe - Przygotowanie krok 1Wymieszaj wszystkie składniki oprócz sera, aby uformować ciasto. Następnie schłodź przez 1 godzinę.
  • Paluszki serowe - Przygotowanie krok 2Rozwałkuj ciasto i pokrój je w paski. Ser Emmental pokrój w niezbyt duże słupki.
  • Paluszki serowe - Przygotowanie krok 3Owiń pasek ciasta wokół każdego patyczka serowego, upewniając się, że końce są dobrze uszczelnione.
  • Paluszki serowe - Przygotowanie krok 4Smaż przez 4 minuty w temperaturze 190°C.
  • Paluszki serowe - Przygotowanie krok 5A teraz paluszki serowe są gotowe!

Obserwacje

Wybór sera: Możesz użyć wielu różnych serów, preferując sery twarde, które lepiej trzymają się razem podczas gotowania.
Pieczenie: Paluszki można piec przez 10 do 20 minut w temperaturze 180°C.

PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: