Paluszki serowe
zagłosuj teraz
Dla wszystkich miłośników sera, którzy szukają przepisu na aperitif, te chrupiące paluszki serowe z pewnością przypadną do gustu! Pokrój ser Emmental w słupki, przygotuj ciasto i użyj go do obtoczenia słupków. Po szybkim usmażeniu we frytkownicy, rezultat będzie rozpływający się w środku i chrupiący na zewnątrz... :-) Jeśli nie masz frytkownicy, zawsze możesz usmażyć paluszki na patelni. A jeśli nie masz czasu na zrobienie ciasta, zastąp je kupionym w sklepie ciastem na pizzę ;-)
Składniki
6
Szacowany koszt: 2.71Euros€ (0.45€/porcja)
Materiały
- Frytkownica
Przygotowanie
Czas przygotowania40 min
Gotowania4 min
Wymieszaj wszystkie składniki oprócz sera, aby uformować ciasto. Następnie schłodź przez 1 godzinę.
Rozwałkuj ciasto i pokrój je w paski. Ser Emmental pokrój w niezbyt duże słupki.
Owiń pasek ciasta wokół każdego patyczka serowego, upewniając się, że końce są dobrze uszczelnione.
Smaż przez 4 minuty w temperaturze 190°C.
A teraz paluszki serowe są gotowe!
Obserwacje
Wybór sera: Możesz użyć wielu różnych serów, preferując sery twarde, które lepiej trzymają się razem podczas gotowania.
Pieczenie: Paluszki można piec przez 10 do 20 minut w temperaturze 180°C.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!