Ptysie z łososiem
zagłosuj teraz
Ten przepis jest po prostu zbyt słodki, aby wyeksponować plastry wędzonego łososia i jest idealny na świąteczny aperitif ;-) Łatwe do zrobienia, można przygotować ptysie z wyprzedzeniem i udekorować je w ostatniej chwili, aby przygotować je ekspresowo. W połączeniu z serkiem Philadelphia i odrobiną koperku, jest to idealne połączenie. Ten wypróbowany i przetestowany przepis jest wyjaśniony krok po kroku poniżej ↓ ↓
Składniki
8
Ciasto parzone :
Nadzienie :
Szacowany koszt: 9.78Euros€ (1.22€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania30 min
Gotowania25 min
- W rondelku podgrzać wodę z masłem i solą.
Gdy masło się rozpuści, dodać mąkę i mieszać, aż ciasto będzie odstawać od ścianek rondla. - Zdjąć z ognia i dodawać jajka jedno po drugim, mieszając za każdym razem. Mieszać energicznie, ponieważ na tym etapie powstaje elastyczne ciasto.
- Za pomocą rękawa do wyciskania uformuj ptysie o pożądanym rozmiarze. Wbij jajko i posmaruj ciastka ptysiowe roztrzepanym jajkiem, upewniając się, że są dobrze zaokrąglone.
- Piec przez 25 minut w temperaturze 180°C. Należy uważać, aby nie wyjmować ich z piekarnika od razu po upieczeniu, ponieważ mogą opaść. Pozostaw drzwiczki piekarnika uchylone przez 10 minut przed wyjęciem.
- Farsz:
Pokrój łososia na bardzo małe kawałki.
Jedną trzecią zachować do dekoracji.
Resztę wymieszać z pozostałymi składnikami farszu. - Wytnij kapelusz z każdej kapusty, wypełnij przygotowaną wcześniej mieszanką i przykryj małymi kawałkami łososia. Zamknąć kapustę.
- Teraz ptysie z łososiem są gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!