Ptysie z łososiem

zagłosuj teraz
Przekąska
8 porcji
średnie
55 min

Ten przepis jest po prostu zbyt słodki, aby wyeksponować plastry wędzonego łososia i jest idealny na świąteczny aperitif ;-) Łatwe do zrobienia, można przygotować ptysie z wyprzedzeniem i udekorować je w ostatniej chwili, aby przygotować je ekspresowo. W połączeniu z serkiem Philadelphia i odrobiną koperku, jest to idealne połączenie. Ten wypróbowany i przetestowany przepis jest wyjaśniony krok po kroku poniżej ↓ ↓

Składniki

8

Ciasto parzone :

Nadzienie :

Przygotowanie

Czas przygotowania30 min
Gotowania25 min
  • Ptysie z łososiem - Przygotowanie krok 1W rondelku podgrzać wodę z masłem i solą.
    Gdy masło się rozpuści, dodać mąkę i mieszać, aż ciasto będzie odstawać od ścianek rondla.
  • Ptysie z łososiem - Przygotowanie krok 2Zdjąć z ognia i dodawać jajka jedno po drugim, mieszając za każdym razem. Mieszać energicznie, ponieważ na tym etapie powstaje elastyczne ciasto.
  • Ptysie z łososiem - Przygotowanie krok 3Za pomocą rękawa cukierniczego uformuj ptysie o pożądanym rozmiarze. Wbij jajko i posmaruj ptysie roztrzepanym jajkiem, upewniając się, że mają dobrze zaokrąglony kształt.
  • Ptysie z łososiem - Przygotowanie krok 4Piec przez 25 minut w temperaturze 180°C. Należy uważać, aby nie wyjmować ich z piekarnika od razu po upieczeniu, ponieważ mogą opaść. Pozostaw drzwiczki piekarnika uchylone przez 10 minut przed wyjęciem.
  • Ptysie z łososiem - Przygotowanie krok 5Farsz:
    Pokrój łososia na bardzo małe kawałki.
    Jedną trzecią zachować do dekoracji.
    Resztę wymieszać z pozostałymi składnikami farszu.
  • Ptysie z łososiem - Przygotowanie krok 6Wytnij czubek z każdego ptysia, napełnij go wcześniej przygotowanym nadzieniem i przykryj małymi kawałkami łososia. Zamknij ptysia.
  • Ptysie z łososiem - Przygotowanie krok 7Teraz ptysie z łososiem są gotowe!
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: