Rożki z ciasta francuskiego z łososiem i szczypiorkiem

zagłosuj teraz
Przekąska
8 porcji
łatwe
55 min

Oryginalnym sposobem na podanie aperitifu jest zaprezentowanie ciasta francuskiego w formie rożków! Wypełnione mieszanką serka śmietankowego, łososia i szczypiorku, ten łatwy w przygotowaniu pomysł z pewnością podbije serca gości!

Składniki

8

Na 8 rożków :

Materiały

  • Folia aluminiowa
  • Torebka cukiernicza

Przygotowanie

Czas przygotowania40 min
Gotowania15 min
  • Rożki z ciasta francuskiego z łososiem i szczypiorkiem - Przygotowanie krok 1Z ciasta francuskiego wyciąć paski o szerokości około 1 cm.
  • Rożki z ciasta francuskiego z łososiem i szczypiorkiem - Przygotowanie krok 2Uformuj stożki z folii aluminiowej, jak pokazano na filmie.
  • Rożki z ciasta francuskiego z łososiem i szczypiorkiem - Przygotowanie krok 3Owinąć pasek ciasta francuskiego wokół aluminiowego stożka.
  • Rożki z ciasta francuskiego z łososiem i szczypiorkiem - Przygotowanie krok 4Posmarować żółtkiem do zrumienienia i piec przez 15 minut w temperaturze 180°C.
  • Rożki z ciasta francuskiego z łososiem i szczypiorkiem - Przygotowanie krok 5Wymieszać serek śmietankowy z posiekanym łososiem. Doprawić solą, pieprzem i szczypiorkiem.
  • Rożki z ciasta francuskiego z łososiem i szczypiorkiem - Przygotowanie krok 6Za pomocą rękawa cukierniczego napełnij każdy rożek mieszanką sera i łososia.
  • Rożki z ciasta francuskiego z łososiem i szczypiorkiem - Przygotowanie krok 7Teraz rożki z ciasta francuskiego z łososiem są gotowe!

Obserwacje

Rozmiar stożka: można wybrać większy lub mniejszy.

Polewa: jeśli nie lubisz wędzonego łososia, zastąp go innym wybranym składnikiem.

Nie masz rękawa cukierniczego? Użyj woreczka do zamrażania z odciętym rogiem ;-)

Sprzęt do gotowania

piekarnik
mikser
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: