Rożki z ciasta francuskiego z łososiem i szczypiorkiem
zagłosuj teraz
Oryginalnym sposobem na podanie aperitifu jest zaprezentowanie ciasta francuskiego w formie rożków! Wypełnione mieszanką fromage frais, łososia i szczypiorku, ten łatwy w przygotowaniu pomysł z pewnością podbije serca gości!
Składniki
8
Na 8 rożków :
Szacowany koszt: 3.04Euros€ (0.38€/porcja)
Materiały
- Folia aluminiowa
- Torebka na ciasto
Przygotowanie
Czas przygotowania40 min
Gotowania15 min
- Z ciasta francuskiego wyciąć paski o szerokości około 1 cm.
- Uformuj stożki z folii aluminiowej, jak pokazano na filmie.
- Owinąć pasek ciasta francuskiego wokół aluminiowego stożka.
- Posmarować żółtkiem do zrumienienia i piec przez 15 minut w temperaturze 180°C.
- Wymieszać fromage frais z posiekanym łososiem. Doprawić solą, pieprzem i szczypiorkiem.
- Za pomocą rękawa do wyciskania napełnij każdy rożek mieszanką sera i łososia.
- Teraz rożki z ciasta francuskiego z łososiem są gotowe!
Obserwacje
Rozmiar stożka: można wybrać większy lub mniejszy.
Polewa: jeśli nie lubisz wędzonego łososia, zastąp go innym wybranym składnikiem.
Nie masz rękawa cukierniczego? Użyj woreczka do zamrażania z odciętym rogiem ;-)
Sprzęt do gotowania
piekarnik
mikser
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!