Sezamowe skręty z ciasta francuskiego
zagłosuj teraz
Masz dość chipsów i orzeszków ziemnych jako aperitifu? Mamy dla Ciebie prosty, w 100% domowy przepis: sezamowe skręty z ciasta francuskiego. Ciasto francuskie, sos pomidorowy, nasiona sezamu i wszystko, co musisz zrobić, to skręcić i upiec! Twoi goście będą zachwyceni ;-)
Składniki
10
Szacowany koszt: 1.34Euros€ (0.13€/porcja)
Materiały
- blacha do pieczenia, papier do pieczenia, pędzelek
Przygotowanie
Czas przygotowania20 min
Gotowania15 min
Rozwiń ciasto francuskie. Połowę ciasta posmaruj sosem pomidorowym i posyp sezamem.
Złóż ciasto na pół, aby przykryć sos pomidorowy. Wytnij paski o szerokości 1 cm.
Weź każdy pasek i skręć go, aby utworzyć skręt.
Ułóż skręty na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmaruj roztrzepanym jajkiem, aby się zrumieniły. Ponownie posyp sezamem.
Piec przez 15 minut w temperaturze 180°C.
A teraz twoje sezamowe skręty z ciasta francuskiego są gotowe!
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!