Sezamowe skręty z ciasta francuskiego

zagłosuj teraz
Przekąska
10 porcji
łatwe
35 min

Masz dość chipsów i orzeszków ziemnych jako aperitifu? Mamy dla Ciebie prosty, w 100% domowy przepis: sezamowe skręty z ciasta francuskiego. Ciasto francuskie, sos pomidorowy, nasiona sezamu i wszystko, co musisz zrobić, to skręcić i upiec! Twoi goście będą zachwyceni ;-)

Składniki

10

Materiały

  • blacha do pieczenia, papier do pieczenia, pędzelek

Przygotowanie

Czas przygotowania20 min
Gotowania15 min
  • Sezamowe skręty z ciasta francuskiego - Przygotowanie krok 1Rozwiń ciasto francuskie. Połowę ciasta posmaruj sosem pomidorowym i posyp sezamem.
  • Sezamowe skręty z ciasta francuskiego - Przygotowanie krok 2Złóż ciasto na pół, aby przykryć sos pomidorowy. Wytnij paski o szerokości 1 cm.
  • Sezamowe skręty z ciasta francuskiego - Przygotowanie krok 3Weź każdy pasek i skręć go, aby utworzyć skręt.
  • Sezamowe skręty z ciasta francuskiego - Przygotowanie krok 4Ułóż skręty na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmaruj roztrzepanym jajkiem, aby się zrumieniły. Ponownie posyp sezamem.
  • Sezamowe skręty z ciasta francuskiego - Przygotowanie krok 5Piec przez 15 minut w temperaturze 180°C.
  • Sezamowe skręty z ciasta francuskiego - Przygotowanie krok 6A teraz twoje sezamowe skręty z ciasta francuskiego są gotowe!

Sprzęt do gotowania

piekarnik
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: