Struny chorizo

zagłosuj teraz
Przekąska
4 porcji
łatwe
1 h 25 m

Ficelle, czyli młodszą siostrę bagietki, można dostosować do wszystkich gustów i smaków. Oto przepis idealny na aperitif, w którym ficelle jest ubrana w chorizo, aby uzyskać pikantny, smaczny przysmak!


Składniki

4
Szacowany koszt: 0.84 (0.21€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania1 h
Gotowania25 min

  • Struny chorizo - Przygotowanie krok 1Umieść mąkę i sól w dużej misce. Zrób dołek i dodaj drożdże, a następnie wlej ciepłą wodę. Wymieszać i zagnieść ciasto, a następnie odstawić na 30 minut w ciepłe miejsce.
  • Struny chorizo - Przygotowanie krok 2Gdy ciasto wyrośnie, docisnąć je, aby je odgazować (usunąć powietrze). Rozwałkować na grubość około 8 mm i pokroić w paski o szerokości około 5 cm.
  • Struny chorizo - Przygotowanie krok 3Posyp posiekane chorizo na każdym pasku, a następnie zsuń brzegi razem. Zwinąć w kształt kiełbasy, aby wyrównać.
  • Struny chorizo - Przygotowanie krok 4Umieść sznurki na blasze do pieczenia i odstaw na około 20 minut.
  • Struny chorizo - Przygotowanie krok 5Użyj ostrego noża, aby rozdzielić każdy sznurek.
  • Struny chorizo - Przygotowanie krok 6Piec przez 25 minut w temperaturze 200°C. W tym samym czasie umieść w piekarniku foremkę wypełnioną wodą, aby zapobiec nadmiernemu wysuszeniu strun.
  • Struny chorizo - Przygotowanie krok 7Teraz twoje małe sznurki są gotowe! Smacznego!

Obserwacje

Smaki: Aby nadać małej bagietce więcej smaku, można dodać suszone zioła, takie jak zioła prowansalskie, tak jak na przykład w przypadku domowego ciasta na pizzę.
Przed włożeniem do piekarnika można posypać nitki drobnymi nasionami: makiem, sezamem - wszystko zależy od tego, co mamy pod ręką i jakie są nasze upodobania.

Przechowywanie: Niestety ten rodzaj ciasta szybko wysycha, więc najlepiej przechowywać je w temperaturze pokojowej, ale stringsy zdecydowanie lepiej jeść od razu! :-)



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+