Struny chorizo

zagłosuj teraz
Przekąska
4 porcji
łatwe
1 h 25 m

Ficelle, czyli młodsza siostra bagietki, można dostosować do wszystkich gustów i smaków. Oto przepis idealny na aperitif, w którym ficelle jest ubrana w chorizo, aby uzyskać pikantny, smaczny przysmak!


Składniki

4

Przygotowanie

Czas przygotowania1 h
Gotowania25 min


Obserwacje

Smaki: Aby nadać małej bagietce więcej smaku, można dodać suszone zioła, takie jak zioła prowansalskie, tak jak na przykład w przypadku domowego ciasta na pizzę.
Przed włożeniem do piekarnika można posypać nitki drobnymi nasionami: makiem, sezamem - wszystko zależy od tego, co mamy pod ręką i jakie są nasze upodobania.

Przechowywanie: Niestety ten rodzaj ciasta szybko wysycha, więc najlepiej przechowywać je w temperaturze pokojowej, ale stringsy zdecydowanie lepiej jeść od razu! :-)



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+