Struny chorizo
zagłosuj teraz
Ficelle, czyli młodsza siostra bagietki, można dostosować do wszystkich gustów i smaków. Oto przepis idealny na aperitif, w którym ficelle jest ubrana w chorizo, aby uzyskać pikantny, smaczny przysmak!
Składniki
4
Przygotowanie
Czas przygotowania1 h
Gotowania25 min
Umieść mąkę i sól w dużej misce. Zrób dołek i dodaj drożdże, a następnie wlej ciepłą wodę. Wymieszać i zagnieść ciasto, a następnie odstawić na 30 minut w ciepłe miejsce.
Gdy ciasto wyrośnie, docisnąć je, aby je odgazować (usunąć powietrze). Rozwałkować na grubość około 8 mm i pokroić w paski o szerokości około 5 cm.
Posyp posiekane chorizo na każdym pasku, a następnie zsuń brzegi razem. Zwiń w kształt kiełbasy, aby wyrównać.
Umieść sznurki na blasze do pieczenia i odstaw na około 20 minut.
Użyj ostrego noża, aby rozdzielić każdy sznurek.
Piec przez 25 minut w temperaturze 200°C. W tym samym czasie umieść w piekarniku foremkę wypełnioną wodą, aby zapobiec nadmiernemu wysuszeniu strun.
Teraz twoje małe sznurki są gotowe! Smacznego!
Obserwacje
Smaki: Aby nadać małej bagietce więcej smaku, można dodać suszone zioła, takie jak zioła prowansalskie, tak jak na przykład w przypadku domowego ciasta na pizzę.
Przed włożeniem do piekarnika można posypać nitki drobnymi nasionami: makiem, sezamem - wszystko zależy od tego, co mamy pod ręką i jakie są nasze upodobania.
Przechowywanie: Niestety ten rodzaj ciasta szybko wysycha, więc najlepiej przechowywać je w temperaturze pokojowej, ale stringsy zdecydowanie lepiej jeść od razu! :-)
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!