Szaszłyki aperitif z ziemniakami i wędzonym boczkiem

zagłosuj teraz
Przekąska
4 porcji
łatwe
35 min

Dwa składniki później masz idealne szaszłyki aperitif, którymi możesz podzielić się z gośćmi! Przepis, który warto mieć pod ręką, gdy chcesz odmiany od klasycznych chipsów i orzeszków ziemnych ;-) Wyciągnij swoje mini szaszłyki i zacznij przepis ↓

Składniki

4

Materiały

  • Małe szpikulce do szaszłyków

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Gotowania30 min
  • Po umyciu ziemniaków gotuj je przez około dziesięć minut w garnku z wrzącą, osoloną wodą.

    W międzyczasie namocz szaszłyki w zimnej wodzie. Ta sztuczka zapobiegnie przypaleniu się szaszłyków podczas pieczenia ;-)
  • Każdy ziemniak owiń plasterkiem wędzonego boczku i spiąć szpikulcem.
  • Umieść szaszłyki na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia i piecz przez 20 minut w temperaturze 180°C.

    Gotowe do podania! Ciesz się aperitifem!
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: