Szaszłyki aperitif z ziemniakami i wędzonym boczkiem
zagłosuj teraz
Dwa składniki później i masz idealne kebaby na aperitif, którymi możesz podzielić się z gośćmi! Przepis, który warto mieć pod ręką, gdy chcesz odmiany od klasycznych chipsów i orzeszków ziemnych ;-) Wyciągnij swoje mini szaszłyki i zacznij przepis ↓
Składniki
4
Szacowany koszt: 2.6Euros€ (0.65€/porcja)
Materiały
- Małe szpikulce do szaszłyków
Przygotowanie
Czas przygotowania5 min
Gotowania30 min
- Po umyciu ziemniaków gotuj je przez około dziesięć minut w garnku z wrzącą, osoloną wodą.
W międzyczasie namocz szaszłyki w zimnej wodzie. Ta sztuczka zapobiegnie przypaleniu się szaszłyków podczas pieczenia ;-) - Każdy ziemniak owinąć plasterkiem wędzonego boczku i spiąć szpikulcem.
- Umieść kebaby na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia i piecz przez 20 minut w temperaturze 180°C.
Gotowe do podania! Ciesz się aperitifem!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!