Szaszłyki aperitif z ziemniakami i wędzonym boczkiem

zagłosuj teraz
Przekąska
4 porcji
łatwe
35 min

Dwa składniki później i masz idealne kebaby na aperitif, którymi możesz podzielić się z gośćmi! Przepis, który warto mieć pod ręką, gdy chcesz odmiany od klasycznych chipsów i orzeszków ziemnych ;-) Wyciągnij swoje mini szaszłyki i zacznij przepis ↓


Składniki

4
Szacowany koszt: 2.6 (0.65€/porcja)

Materiały

  • Małe szpikulce do szaszłyków

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Gotowania30 min

  • Po umyciu ziemniaków gotuj je przez około dziesięć minut w garnku z wrzącą, osoloną wodą.

    W międzyczasie namocz szaszłyki w zimnej wodzie. Ta sztuczka zapobiegnie przypaleniu się szaszłyków podczas pieczenia ;-)
  • Każdy ziemniak owinąć plasterkiem wędzonego boczku i spiąć szpikulcem.
  • Umieść kebaby na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia i piecz przez 20 minut w temperaturze 180°C.

    Gotowe do podania! Ciesz się aperitifem!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+