Twist z ciasta francuskiego z pesto rosso i mozzarellą

zagłosuj teraz
Przekąska
10 porcji
łatwe
25 min

Idealny, prosty i skuteczny przepis na aperitif można znaleźć tutaj! A ponieważ pesto rosso jest niedoceniane, postanowiliśmy dać mu pierwszeństwo w tym przepisie. To kuzyn klasycznego pesto (pesto verde), które zawiera suszone pomidory. Prawdziwe cudo, które doda słońca do aperitifu ;-)


Składniki

10

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania15 min

  • Rozwinąć ciasto francuskie i posmarować jedną połowę pesto rosso. Posypać startą mozzarellą i tymiankiem.
  • Przykryć ciasto francuskie (tak, aby przykryć część z pesto rosso) i pokroić w paski o szerokości około 1 cm.
    Weź każdy plasterek między palce i obróć je, aby utworzyć skręty.
  • Umieść twisty na blasze wyłożonej pergaminem do pieczenia.
    Posmarować roztrzepanym żółtkiem i posypać sezamem.
  • Piec przez 15 minut w temperaturze 180°C. I voila!


Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+