Twist z ciasta francuskiego z pesto rosso i mozzarellą
zagłosuj teraz
Idealny, prosty i skuteczny przepis na aperitif można znaleźć tutaj! A ponieważ pesto rosso jest niedoceniane, postanowiliśmy dać mu pierwszeństwo w tym przepisie. To kuzyn klasycznego pesto (pesto verde), które zawiera suszone pomidory. Prawdziwe cudo, które doda słońca do aperitifu ;-)
Składniki
10
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania15 min
- Rozwiń ciasto francuskie i posmaruj jedną połowę pesto rosso. Posyp startą mozzarellą i tymiankiem.
- Przykryj ciasto francuskie (tak, aby przykryć część z pesto rosso) i pokrój w paski o szerokości około 1 cm.
Weź każdy pasek między palce i obróć je, aby utworzyć skręty. - Umieść twisty na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Posmaruj je roztrzepanym żółtkiem i posyp sezamem. - Piec przez 15 minut w temperaturze 180°C. I voilà!
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!