Twist z ciasta francuskiego z pesto rosso i mozzarellą
zagłosuj teraz
Idealny, prosty i skuteczny przepis na aperitif można znaleźć tutaj! A ponieważ pesto rosso jest niedoceniane, postanowiliśmy dać mu pierwszeństwo w tym przepisie. To kuzyn klasycznego pesto (pesto verde), które zawiera suszone pomidory. Prawdziwe cudo, które doda słońca do aperitifu ;-)
Składniki
10
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania15 min
- Rozwinąć ciasto francuskie i posmarować jedną połowę pesto rosso. Posypać startą mozzarellą i tymiankiem.
- Przykryć ciasto francuskie (tak, aby przykryć część z pesto rosso) i pokroić w paski o szerokości około 1 cm.
Weź każdy plasterek między palce i obróć je, aby utworzyć skręty. - Umieść twisty na blasze wyłożonej pergaminem do pieczenia.
Posmarować roztrzepanym żółtkiem i posypać sezamem. - Piec przez 15 minut w temperaturze 180°C. I voila!
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!