Twist z ciasta francuskiego z pesto rosso i mozzarellą

zagłosuj teraz
Przekąska
10 porcji
łatwe
25 min

Idealny, prosty i skuteczny przepis na aperitif można znaleźć tutaj! A ponieważ pesto rosso jest niedoceniane, postanowiliśmy dać mu pierwszeństwo w tym przepisie. To kuzyn klasycznego pesto (pesto verde), które zawiera suszone pomidory. Prawdziwe cudo, które doda słońca do aperitifu ;-)

Składniki

10

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania15 min
  • Rozwiń ciasto francuskie i posmaruj jedną połowę pesto rosso. Posyp startą mozzarellą i tymiankiem.
  • Przykryj ciasto francuskie (tak, aby przykryć część z pesto rosso) i pokrój w paski o szerokości około 1 cm.
    Weź każdy pasek między palce i obróć je, aby utworzyć skręty.
  • Umieść twisty na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
    Posmaruj je roztrzepanym żółtkiem i posyp sezamem.
  • Piec przez 15 minut w temperaturze 180°C. I voilà!

Sprzęt do gotowania

piekarnik
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: