Wędzony łosoś i verrines z awokado
zagłosuj teraz
Aby przygotować aperitif na ostatnią chwilę, wybierz te proste, nie wymagające gotowania, eleganckie verrines! Włóż do środka wędzonego łososia i awokado, a na wierzchu ułóż słoną cytrynową chantilly :-) Wszystko, czego potrzebujesz na kolorowy, świąteczny aperitif! Postępuj zgodnie z poniższymi krokami, korzystając z naszych zdjęć i wideo ↓↓
Składniki
6
Materiały
- worek do wyciskania z karbowaną końcówką (opcjonalnie)
Przygotowanie
- Usunąć skórkę z 1/2 cytryny i 1/2 limonki. Wycisnąć cytrynę i limonkę. Pokroić awokado w drobną kostkę. Pokroić wędzonego łososia w paski.
- Wymieszaj awokado z sokiem z limonki, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
- Ubij śmietanę z mascarpone, skórką z cytryny i szczyptą soli.
- Montaż:
Umieść trochę awokado na dnie swoich verrines. Na wierzchu ułożyć paski wędzonego łososia. - Przełóż krem cytrynowy do rękawa cukierniczego z karbowaną końcówką i wyciśnij trochę kremu na wierzch verrines.
- Posypać skórką z limonki. Gotowe!
Obserwacje
Jeśli chcesz, możesz dodać świeże mango.
Jeśli chcesz zastąpić wędzonego łososia świeżym, zamarynuj go w soku z cytryny na kilka godzin przed podaniem.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!