Wędzony łosoś i verrines z awokado

zagłosuj teraz
Przekąska
6 porcji
łatwe
15 min

Aby przygotować aperitif na ostatnią chwilę, wybierz te proste, nie wymagające gotowania, eleganckie verrines! Włóż do środka wędzonego łososia i awokado, a na wierzchu ułóż słoną cytrynową chantilly :-) Wszystko, czego potrzebujesz na kolorowy, świąteczny aperitif! Postępuj zgodnie z poniższymi krokami, korzystając z naszych zdjęć i wideo ↓↓


Składniki

6

Materiały

  • worek do wyciskania z karbowaną końcówką (opcjonalnie)

Przygotowanie


  • Wędzony łosoś i verrines z awokado - Przygotowanie krok 1Usunąć skórkę z 1/2 cytryny i 1/2 limonki. Wycisnąć cytrynę i limonkę. Pokroić awokado w drobną kostkę. Pokroić wędzonego łososia w paski.
  • Wędzony łosoś i verrines z awokado - Przygotowanie krok 2Wymieszaj awokado z sokiem z limonki, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
  • Wędzony łosoś i verrines z awokado - Przygotowanie krok 3Ubij śmietanę z mascarpone, skórką z cytryny i szczyptą soli.
  • Wędzony łosoś i verrines z awokado - Przygotowanie krok 4Montaż:
    Umieść trochę awokado na dnie swoich verrines. Na wierzchu ułożyć paski wędzonego łososia.
  • Wędzony łosoś i verrines z awokado - Przygotowanie krok 5Przełóż krem cytrynowy do rękawa cukierniczego z karbowaną końcówką i wyciśnij trochę kremu na wierzch verrines.
  • Wędzony łosoś i verrines z awokado - Przygotowanie krok 6Posypać skórką z limonki. Gotowe!

Obserwacje

Jeśli chcesz, możesz dodać świeże mango.

Jeśli chcesz zastąpić wędzonego łososia świeżym, zamarynuj go w soku z cytryny na kilka godzin przed podaniem.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+