Wegańskie babeczki z ogórkiem i hummusem

zagłosuj teraz
Przekąska
8 porcji
łatwe
10 min

Próbujemy kuchni wegańskiej - wiesz, takiej, która wyklucza wszystkie pokarmy pochodzenia zwierzęcego. Oto pomysł na świeży i oryginalny przepis na aperitif ;-)


Składniki

8

Materiały

  • Torebka na ciasto

Przygotowanie


  • Wegańskie babeczki z ogórkiem i hummusem - Przygotowanie krok 1Obierz ogórka
  • Wegańskie babeczki z ogórkiem i hummusem - Przygotowanie krok 2Za pomocą widelca zaznacz krawędź ogórka. Odetnij i wyrzuć rogi, a następnie pokrój na około 8 kawałków.
  • Wegańskie babeczki z ogórkiem i hummusem - Przygotowanie krok 3Za pomocą łyżki wydrążyć zagłębienie w kawałku ogórka, nie zagłębiając się do końca.
  • Wegańskie babeczki z ogórkiem i hummusem - Przygotowanie krok 4Umieść hummus w rękawie do wyciskania wyposażonym w karbowaną końcówkę i napełnij nim ogórki w kształcie babeczek.
  • Wegańskie babeczki z ogórkiem i hummusem - Przygotowanie krok 5Posypać sezamem i papryką.
  • Wegańskie babeczki z ogórkiem i hummusem - Przygotowanie krok 6A teraz ogórkowe babeczki są gotowe!

Obserwacje

Hummus: jeśli robisz go sam, pamiętaj, aby był dość gęsty, aby pozostał na ogórkach.

Nie masz rękawa do wyciskania? Bez paniki, mamy rozwiązanie! Użyj torebki do zamrażania i odetnij róg. Będziesz mógł wsunąć worek do wyciskania, a następnie nadzienie ;-)



Sprzęt do gotowania

mikser

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+