Wegańskie babeczki z ogórkiem i hummusem
zagłosuj teraz
Próbujemy kuchni wegańskiej - wiesz, takiej, która wyklucza wszystkie pokarmy pochodzenia zwierzęcego. Oto pomysł na świeży i oryginalny przepis na aperitif ;-)
Składniki
8
Materiały
- Torebka na ciasto
Przygotowanie
- Obierz ogórka
- Za pomocą widelca zaznacz krawędź ogórka. Odetnij i wyrzuć rogi, a następnie pokrój na około 8 kawałków.
- Za pomocą łyżki wydrążyć zagłębienie w kawałku ogórka, nie zagłębiając się do końca.
- Umieść hummus w rękawie do wyciskania wyposażonym w karbowaną końcówkę i napełnij nim ogórki w kształcie babeczek.
- Posypać sezamem i papryką.
- A teraz ogórkowe babeczki są gotowe!
Obserwacje
Hummus: jeśli robisz go sam, pamiętaj, aby był dość gęsty, aby pozostał na ogórkach.
Nie masz rękawa do wyciskania? Bez paniki, mamy rozwiązanie! Użyj torebki do zamrażania i odetnij róg. Będziesz mógł wsunąć worek do wyciskania, a następnie nadzienie ;-)
Sprzęt do gotowania
mikser
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!