Wieniec z ciasta francuskiego z pesto na aperitif

zagłosuj teraz
PrzekÄ…ska
8 porcji
Å‚atwe
50 min

Do aperitifu nie potrzeba wielu składników! Ta korona z ciasta francuskiego o smaku pesto jest tego dowodem! 2 ciastka francuskie, sos pesto i żółtko jajka do pozłocenia. To wszystko! Ale uwaga, tylko dlatego, że przepis jest prosty, nie oznacza, że nie będzie przyciągał wzroku gości! Wszystko tkwi w składaniu ;-) Technika ta jest łatwa do wykonania dzięki naszemu przepisowi wideo i zdjęciom towarzyszącym poszczególnym krokom!


Składniki

8
Szacowany koszt: 2.3 (0.29€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania25 min
Gotowania25 min

  • Wieniec z ciasta francuskiego z pesto na aperitif - Przygotowanie krok 1Posmaruj dwa ciasta francuskie pesto. ZwiÅ„ je w rulon.
  • Wieniec z ciasta francuskiego z pesto na aperitif - Przygotowanie krok 2Pokroić na plastry o gruboÅ›ci 1 cm, uważajÄ…c, aby nie przeciąć ich do koÅ„ca. Plasterki powinny trzymać siÄ™ razem.
  • Wieniec z ciasta francuskiego z pesto na aperitif - Przygotowanie krok 3Ułóż dwa ciasta francuskie w okrÄ…g na blasze do pieczenia.
  • Wieniec z ciasta francuskiego z pesto na aperitif - Przygotowanie krok 4PociÄ…gnij każdy plasterek do góry i do tyÅ‚u, lekko Å›ciskajÄ…c, aby uformować ksztaÅ‚t liÅ›cia.
  • Wieniec z ciasta francuskiego z pesto na aperitif - Przygotowanie krok 5Nie ma znaczenia, czy wyglÄ…da trochÄ™ niechlujnie, ponieważ ciasto francuskie roÅ›nie, ukrywajÄ…c wady. Posmarować żółtkiem.
  • Wieniec z ciasta francuskiego z pesto na aperitif - Przygotowanie krok 6Piec przez 25 minut w temperaturze 180°C.
  • Wieniec z ciasta francuskiego z pesto na aperitif - Przygotowanie krok 7A teraz Twój Å›wiÄ…teczny wieniec z pesto jest gotowy do udostÄ™pnienia!

Obserwacje

Pesto: jeśli nie lubisz pesto, możesz łatwo zastąpić je innym sosem. Na przykład sosem pomidorowym lub dżemem do smarowania na słodko.

Mały dodatek: aby uczynić swój pikantny przepis jeszcze smaczniejszym, posyp go parmezanem ;-)



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+