Wieniec z ciasta francuskiego z pesto na aperitif

zagłosuj teraz
Przekąska
8 porcji
łatwe
50 min

Do aperitifu nie potrzeba wielu składników! Ta korona z ciasta francuskiego o smaku pesto jest tego dowodem! 2 ciastka francuskie, sos pesto i żółtko jajka do pozłocenia. To wszystko! Ale uwaga, tylko dlatego, że przepis jest prosty, nie oznacza, że nie będzie przyciągał wzroku gości! Wszystko tkwi w składaniu ;-) Technika ta jest łatwa do wykonania dzięki naszemu przepisowi wideo i zdjęciom towarzyszącym poszczególnym krokom!


Składniki

8
Szacowany koszt: 2.3 (0.29€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania25 min
Gotowania25 min

  • Wieniec z ciasta francuskiego z pesto na aperitif - Przygotowanie krok 1Posmaruj dwa ciasta francuskie pesto. Zwiń je w rulon.
  • Wieniec z ciasta francuskiego z pesto na aperitif - Przygotowanie krok 2Pokroić na plastry o grubości 1 cm, uważając, aby nie przeciąć ich do końca. Plasterki powinny trzymać się razem.
  • Wieniec z ciasta francuskiego z pesto na aperitif - Przygotowanie krok 3Ułóż dwa ciasta francuskie w okrąg na blasze do pieczenia.
  • Wieniec z ciasta francuskiego z pesto na aperitif - Przygotowanie krok 4Pociągnij każdy plasterek do góry i do tyłu, lekko ściskając, aby uformować kształt liścia.
  • Wieniec z ciasta francuskiego z pesto na aperitif - Przygotowanie krok 5Nie ma znaczenia, czy wygląda trochę niechlujnie, ponieważ ciasto francuskie rośnie, ukrywając wady. Posmarować żółtkiem.
  • Wieniec z ciasta francuskiego z pesto na aperitif - Przygotowanie krok 6Piec przez 25 minut w temperaturze 180°C.
  • Wieniec z ciasta francuskiego z pesto na aperitif - Przygotowanie krok 7A teraz Twój świąteczny wieniec z pesto jest gotowy do udostępnienia!

Obserwacje

Pesto: jeśli nie lubisz pesto, możesz łatwo zastąpić je innym sosem. Na przykład sosem pomidorowym lub dżemem do smarowania na słodko.

Mały dodatek: aby uczynić swój pikantny przepis jeszcze smaczniejszym, posyp go parmezanem ;-)



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+