Ciasteczka z resztkami wielkanocnych czekoladek
zagłosuj teraz
To jest to, wielkanocne dzwonki odeszły i pozostawiły dziesiątki małych jajek i innych czekoladowych smakołyków! Być może zjedliśmy już większość z nich, ale wciąż zostało ich mnóstwo... Ale co można zrobić z tymi resztkami wielkanocnych czekoladek? Oto prosty przepis: ciasteczka z jajek wielkanocnych! Jak małe gniazdka, w których można zwinąć słodycze i nadać im nowe życie :-) Pokochają je starsi i młodsi! Zostawiamy Ci nasz przepis i film wyjaśniający krok po kroku, jak je zrobić!
Składniki
7
Szacowany koszt: 17.7Euros€ (2.53€/porcja)
Materiały
- Papier do pieczenia
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Czas oczekiwania15 min
Gotowania25 min
- Wymieszaj zmiękczone masło z cukrem. Dodać całe jajko i ekstrakt waniliowy. Następnie wmieszaj sól, mąkę i proszek do pieczenia, aby uformować kulę ciasta.
- Odrywać kawałki ciasta i formować małe kulki (około 16) i układać na papierze do pieczenia. Piec przez 25 minut w temperaturze 140°C.
- Wyjmij ciasteczka z piekarnika i wbij do nich jajka (powinny być jeszcze ciepłe).
Pozostaw ciasteczka do ostygnięcia na 10 do 15 minut. Czekoladki będą rzadkie podczas jedzenia! - Wszystko gotowe!
Obserwacje
Do przygotowania tego przepisu możesz użyć resztek jajek wielkanocnych. My użyliśmy kolorowych jajek, ale można też użyć klasycznych.
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!