Ciastka francuskie na halloween
zagłosuj teraz
Chrup z przyjemnością te potwornie pyszne halloweenowe ciasta francuskie! Bardzo łatwy w przygotowaniu deser, który dzieci z pewnością pokochają. Sekret? Nasz wzór w kształcie przerażającej dyni ;-) Po wycięciu ciasta francuskiego w pożądany kształt, wystarczy posmarować je dżemem, włożyć do piekarnika i... gotowe! Obrzydliwie proste, prawda?
Składniki
5
Szacowany koszt: 1.66Euros€ (0.33€/porcja)
Materiały
- Szablon dyni
Przygotowanie
Czas przygotowania30 min
Gotowania20 min
- Narysuj lub wydrukuj dynię Halloween i wytnij ją, aby stworzyć szablon. Rozwiń ciasto francuskie. Umieść szablon na wierzchu i wytnij tylko kontur.
- Ubij jajko na omlet. Za pomocą palca posmaruj jajkiem dynię.
- Nałóż łyżeczkę dżemu morelowego na środek dyni.
- Wytnij kolejną dynię z ciasta francuskiego, tym razem wycinając również oczy i usta. Umieść wyciętą dynię na dżemie morelowym, aby zamknąć ciasto francuskie.
- Dociśnij krawędzie, aby się skleiły. Posmaruj wierzch roztrzepanym jajkiem do zrumienienia, a następnie posyp lekko cukrem pudrem.
- Powtórzyć czynność, aby uzyskać 5 halloweenowych ciastek francuskich. Piec przez 20 minut w temperaturze 180°C.
- A teraz Twoje halloweenowe ciasto francuskie jest gotowe!
Obserwacje
Dżem: można go zastąpić wybranym dżemem.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!