Ciastka francuskie na halloween

zagłosuj teraz
Przekąski
5 porcji
łatwe
50 min

Chrup z przyjemnością te potwornie pyszne halloweenowe ciasta francuskie! Bardzo łatwy w przygotowaniu deser, który dzieci z pewnością pokochają. Sekret? Nasz wzór w kształcie przerażającej dyni ;-) Po wycięciu ciasta francuskiego w pożądany kształt, wystarczy posmarować je dżemem, włożyć do piekarnika i... gotowe! Obrzydliwie proste, prawda?


Składniki

5
Szacowany koszt: 1.66 (0.33€/porcja)

Materiały

  • Szablon dyni

Przygotowanie

Czas przygotowania30 min
Gotowania20 min

  • Ciastka francuskie na Halloween - Przygotowanie krok 1Narysuj lub wydrukuj dynię Halloween i wytnij ją, aby stworzyć szablon. Rozwiń ciasto francuskie. Umieść szablon na wierzchu i wytnij tylko kontur.
  • Ciastka francuskie na Halloween - Przygotowanie krok 2Ubij jajko na omlet. Za pomocą palca posmaruj jajkiem dynię.
  • Ciastka francuskie na Halloween - Przygotowanie krok 3Nałóż łyżeczkę dżemu morelowego na środek dyni.
  • Ciastka francuskie na Halloween - Przygotowanie krok 4Wytnij kolejną dynię z ciasta francuskiego, tym razem wycinając również oczy i usta. Umieść wyciętą dynię na dżemie morelowym, aby zamknąć ciasto francuskie.
  • Ciastka francuskie na Halloween - Przygotowanie krok 5Dociśnij krawędzie, aby się skleiły. Posmaruj wierzch roztrzepanym jajkiem do zrumienienia, a następnie posyp lekko cukrem pudrem.
  • Ciastka francuskie na Halloween - Przygotowanie krok 6Powtórzyć czynność, aby uzyskać 5 halloweenowych ciastek francuskich. Piec przez 20 minut w temperaturze 180°C.
  • Ciastka francuskie na Halloween - Przygotowanie krok 7A teraz Twoje halloweenowe ciasto francuskie jest gotowe!

Obserwacje

Dżem: można go zastąpić wybranym dżemem.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+