Ciastka francuskie na halloween

zagłosuj teraz
PrzekÄ…ski
5 porcji
Å‚atwe
50 min

Chrup z przyjemnością te potwornie pyszne halloweenowe ciasta francuskie! Bardzo łatwy w przygotowaniu deser, który dzieci z pewnością pokochają. Sekret? Nasz wzór w kształcie przerażającej dyni ;-) Po wycięciu ciasta francuskiego w pożądany kształt, wystarczy posmarować je dżemem, włożyć do piekarnika i... gotowe! Obrzydliwie proste, prawda?


Składniki

5
Szacowany koszt: 1.66 (0.33€/porcja)

Materiały

  • Szablon dyni

Przygotowanie

Czas przygotowania30 min
Gotowania20 min

  • Ciastka francuskie na Halloween - Przygotowanie krok 1Narysuj lub wydrukuj dyniÄ™ Halloween i wytnij jÄ…, aby stworzyć szablon. RozwiÅ„ ciasto francuskie. Umieść szablon na wierzchu i wytnij tylko kontur.
  • Ciastka francuskie na Halloween - Przygotowanie krok 2Ubij jajko na omlet. Za pomocÄ… palca posmaruj jajkiem dyniÄ™.
  • Ciastka francuskie na Halloween - Przygotowanie krok 3Nałóż Å‚yżeczkÄ™ dżemu morelowego na Å›rodek dyni.
  • Ciastka francuskie na Halloween - Przygotowanie krok 4Wytnij kolejnÄ… dyniÄ™ z ciasta francuskiego, tym razem wycinajÄ…c również oczy i usta. Umieść wyciÄ™tÄ… dyniÄ™ na dżemie morelowym, aby zamknąć ciasto francuskie.
  • Ciastka francuskie na Halloween - Przygotowanie krok 5DociÅ›nij krawÄ™dzie, aby siÄ™ skleiÅ‚y. Posmaruj wierzch roztrzepanym jajkiem do zrumienienia, a nastÄ™pnie posyp lekko cukrem pudrem.
  • Ciastka francuskie na Halloween - Przygotowanie krok 6Powtórzyć czynność, aby uzyskać 5 halloweenowych ciastek francuskich. Piec przez 20 minut w temperaturze 180°C.
  • Ciastka francuskie na Halloween - Przygotowanie krok 7A teraz Twoje halloweenowe ciasto francuskie jest gotowe!

Obserwacje

Dżem: można go zastąpić wybranym dżemem.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+