Cienkie tarty jabłkowe

zagłosuj teraz
Przekąski
6 porcji
łatwe
40 min

Wszyscy znamy to klasyczne ciasto: tartę z jabłkami! Podawany na niedzielny obiad lub jako przekąska w domu naszych dziadków, ten deser ma słodki smak dzieciństwa. Teraz postanowiliśmy przygotować jego mini wersję, używając tylko 4 składników do zrobienia małych cienkich tart! Postępuj zgodnie z instrukcjami, aby przygotować te małe jabłkowe słodkości, które możesz podawać z karmelem na wierzchu, aby uzyskać maksymalną rozkosz :-)


Składniki

6

Polewa:


Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania25 min


Obserwacje

Jakie dodatki powinienem dodać?
My dodaliśmy karmel do tart po upieczeniu. Możesz również posypać je cukrem pudrem lub dodać prażone migdały, roztopioną czekoladę, łyżkę podwójnej śmietany, odrobinę bitej śmietany lub nawet gałkę lodów!

Jak przechowywać te tarty?
Przechowywać przez 3 dni w szczelnym pojemniku.

Czy mogę zastąpić jabłka?
Jabłka można zastąpić innymi owocami, takimi jak gruszki lub morele. Możesz również przygotować te wyśmienite tarty z warzywami, zastępując masło oliwą z oliwek i dodając wybrane przez siebie przyprawy!

Czy te tarty mogą być bezglutenowe?
Oczywiście, ciasto francuskie można bez obaw zastąpić bezglutenowym ciastem francuskim!



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+