Cienkie tarty jabłkowe
Wszyscy znamy to klasyczne ciasto: tartę z jabłkami! Podawany na niedzielny obiad lub jako przekąska w domu naszych dziadków, ten deser ma słodki smak dzieciństwa. Teraz postanowiliśmy przygotować jego mini wersję, używając tylko 4 składników do zrobienia małych , cienkich tart! Postępuj zgodnie z instrukcjami, aby przygotować te małe jabłkowe słodkości, które możesz podawać z karmelem na wierzchu, aby uzyskać maksymalną rozkosz :-)
Składniki
Polewa:
Materiały
- 1 nóż
- 1 obieraczka
- 1 widelec
Przygotowanie
- Jabłka obrać i przepołowić, a następnie pokroić w cienkie plasterki.
- Pokrój ciasto francuskie na 6 prostokątów. Nakłuć ciasto widelcem.
- Umieść plasterki 1/2 jabłka na każdym prostokącie.
- Posyp brązowym cukrem i dodaj kilka małych kawałków masła na wierzch.
- Piec przez 25 minut w temperaturze 180°C.
- I voilà, cienkie tarty są gotowe! Aby uzyskać maksymalną przyjemność, dodaj na wierzch dodatki, takie jak karmel!
Obserwacje
Jakie dodatki powinienem dodać?
My dodaliśmy karmel do tart po upieczeniu. Możesz również posypać je cukrem pudrem lub dodać prażone migdały, roztopioną czekoladę, łyżkę podwójnej śmietany, odrobinę bitej śmietany lub nawet gałkę lodów!
Jak przechowywać te tarty?
Przechowywać przez 3 dni w szczelnym pojemniku.
Czy mogę zastąpić jabłka?
Jabłka można zastąpić innymi owocami, takimi jak gruszki lub morele. Możesz również przygotować te wyśmienite tarty z warzywami, zastępując masło oliwą z oliwek i dodając wybrane przez siebie przyprawy!
Czy te tarty mogą być bezglutenowe?
Oczywiście, ciasto francuskie można bez obaw zastąpić bezglutenowym ciastem francuskim!