Czekoladki z nadzieniem kokosowym w stylu bounty
zagłosuj teraz
Wszyscy słyszeliśmy o słodyczach Bounty! Idealne połączenie czekolady i kokosa. Dlaczego więc nie zrobić domowych czekoladek, które przypominałyby te smaki? Przygotuj swoje foremki, mamy łatwy przepis krok po kroku na czekoladki z nadzieniem kokosowym. Idealny mały przysmak na przekąskę o każdej porze dnia lub na stylowe zakończenie świątecznego posiłku! I dobra wiadomość: ten przepis jest naturalnie bezglutenowy. Twoi nietolerujący glutenu/alergiczni przyjaciele i rodzina nie będą w stanie mu się oprzeć!
Składniki
6
Szacowany koszt: 1.51Euros€ (0.25€/porcja)
Materiały
- Silikonowe foremki do czekolady
Przygotowanie
- Rozpuść czekoladę. Za pomocą pędzelka wyłóż całą powierzchnię czekoladowych foremek.
- Schłodzić przez 10 minut, a następnie powtórzyć operację, aby czekoladki nie były zbyt kruche. Ponownie schłodzić przez 10 minut.
- Wymieszaj starty kokos ze słodzonym mlekiem skondensowanym, aby uzyskać pastę. Uformuj palcami kulki i napełnij nimi foremki do czekoladek.
- Na koniec wlej odrobinę rozpuszczonej czekolady do każdej foremki, aby zamknąć czekoladki. Chłodzić przez 20 minut.
- Teraz czekoladki z nadzieniem kokosowym są gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!