Fondant z czekolady i czerwonej fasoli - bezglutenowy / bez laktozy
zagłosuj teraz
Aby uzyskać zdrowy, wysokobiałkowy deser, wybierz fondant z czekolady i czerwonej fasoli! Fasola jest pełna białka roślinnego! Niezależnie od tego, czy jesteś sportowcem, czy nie, nie wahaj się używać ich w swoich przepisach na przekąskę przed sportem lub przerwę w ciągu dnia. Zapewniamy, że nie będą one wyczuwalne. Wręcz przeciwnie, nadadzą one zdrowemu deserowi dodatkową miękką konsystencję. Deser, który jest również bezglutenowy i beztłuszczowy. Dowód na to, że można sobie dogadzać bez przekraczania licznika kalorii ;-)
Składniki
10
Szacowany koszt: 3.1Euros€ (0.31€/porcja)
Materiały
- Mieszadło
- Forma kwadratowa 20 cm
Przygotowanie
Czas przygotowania20 min
Gotowania15 min
- Umieść odsączoną fasolę, cukier i olej kokosowy w misce blendera. Dokładnie zmiksować.
- Rozpuść czekoladę i dodaj purée z czerwonej fasoli.
- Na koniec dodaj roztrzepane jajka i dobrze wymieszaj.
- Wlać masę do wysmarowanej masłem formy i piec przez 15 minut w temperaturze 180°C.
- Teraz pomada z czerwonej fasoli jest gotowa!
Obserwacje
Olej kokosowy: można go zastąpić innym olejem o neutralnym smaku (słonecznikowym, rzepakowym itp.).
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!