Fondant z czekolady i czerwonej fasoli - bezglutenowy / bez laktozy

zagłosuj teraz
Przekąski
10 porcji
łatwe
35 min

Aby uzyskać zdrowy, wysokobiałkowy deser, wybierz fondant z czekolady i czerwonej fasoli! Fasola jest pełna białka roślinnego! Niezależnie od tego, czy jesteś sportowcem, czy nie, nie wahaj się używać ich w swoich przepisach na przekąskę przed sportem lub przerwę w ciągu dnia. Zapewniamy, że nie będą one wyczuwalne. Wręcz przeciwnie, nadadzą one zdrowemu deserowi dodatkową miękką konsystencję. Deser, który jest również bezglutenowy i beztłuszczowy. Dowód na to, że można sobie dogadzać bez przekraczania licznika kalorii ;-)


Składniki

10
Szacowany koszt: 3.1 (0.31€/porcja)

Materiały

  • Mieszadło
  • Forma kwadratowa 20 cm

Przygotowanie

Czas przygotowania20 min
Gotowania15 min

  • Fondant z czekolady i czerwonej fasoli - bezglutenowy / bez laktozy - Przygotowanie krok 1Umieść odsączoną fasolę, cukier i olej kokosowy w misce blendera. Dokładnie zmiksować.
  • Fondant z czekolady i czerwonej fasoli - bezglutenowy / bez laktozy - Przygotowanie krok 2Rozpuść czekoladę i dodaj purée z czerwonej fasoli.
  • Fondant z czekolady i czerwonej fasoli - bezglutenowy / bez laktozy - Przygotowanie krok 3Na koniec dodaj roztrzepane jajka i dobrze wymieszaj.
  • Fondant z czekolady i czerwonej fasoli - bezglutenowy / bez laktozy - Przygotowanie krok 4Wlać masę do wysmarowanej masłem formy i piec przez 15 minut w temperaturze 180°C.
  • Fondant z czekolady i czerwonej fasoli - bezglutenowy / bez laktozy - Przygotowanie krok 5Teraz pomada z czerwonej fasoli jest gotowa!

Obserwacje

Olej kokosowy: można go zastąpić innym olejem o neutralnym smaku (słonecznikowym, rzepakowym itp.).



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+