Karnawałowe maski z kruchego ciasta

zagłosuj teraz
Przekąski
5 porcji
średnie
2 h 38 m

W tym roku karnawałowe maski będą jadalne! Pyszny sposób na świętowanie Mardi Gras :-) Baw się dobrze, robiąc te kolorowe kruche ciasteczka z dziećmi i dekoruj je do woli! Pokochasz te ciasteczka jako deser lub przekąskę :-) Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku, aby przygotować ten przepis i podzielić się nim z całą rodziną!


Składniki

5
Szacowany koszt: 1.41 (0.28€/porcja)

Materiały

  • 2 wzory masek
  • Wałek do ciasta
  • 1 wykałaczka
  • 1 słomka
  • 4 worki cukiernicze o średnicy 2 mm
  • 4 worki do wyciskania
  • 1 ostry nóż
  • Wstążka

Przygotowanie

Czas przygotowania30 min
Czas oczekiwania2 h
Gotowania8 min

  • Karnawałowe maski z kruchego ciasta - Przygotowanie krok 1Rozgrzej piekarnik do 180°C. Rozwinąć ciasto kruche i wyciąć kształty. Użyj resztek: uformuj kulkę i rozwałkuj, aby wyciąć kształty.
  • Karnawałowe maski z kruchego ciasta - Przygotowanie krok 2Za pomocą słomki zrób dziurki na obu końcach oczu.
    Wstawić do piekarnika na 8 minut. Pozostawić do ostygnięcia.
  • Karnawałowe maski z kruchego ciasta - Przygotowanie krok 3Przygotuj lukier: za pomocą miksera elektrycznego wymieszaj białko jaja z cukrem pudrem po trochu, aby uzyskać masę. Podzielić lukier na 4 części.
  • Karnawałowe maski z kruchego ciasta - Przygotowanie krok 4Dodaj odrobinę pomarańczowego barwnika i wymieszaj. W razie potrzeby dodaj więcej barwnika, aż uzyskasz pożądany kolor. Zrób to samo dla pozostałych kolorów.
  • Karnawałowe maski z kruchego ciasta - Przygotowanie krok 5Napełnij worki do wyciskania lukrem, a następnie narysuj kontur lukru na kruche ciasteczka. Pozostaw do wyschnięcia, a następnie wypełnij lukrem. Rozprowadzić za pomocą wykałaczki.
  • Karnawałowe maski z kruchego ciasta - Przygotowanie krok 6Pozostaw lukier do wyschnięcia, a następnie udekoruj innym kolorem. Pozostaw do wyschnięcia. Przełóż wstążkę przez otwory w masce.
  • Karnawałowe maski z kruchego ciasta - Przygotowanie krok 7Wszystko gotowe!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+