Mikado kokosowe

zagłosuj teraz
Przekąski
18 porcji
łatwe
40 min

A może by tak nauczyć się robić te słynne chrupiące paluszki na przekąskę? Teraz Twoja kolej na zrobienie tych domowych mikado wypełnionych czekoladą i kokosem :-) Świetny przepis do dzielenia się z młodszymi i starszymi :-D Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku, aby zrobić te paluszki tutaj ↓


Składniki

18
Szacowany koszt: 3.34 (0.19€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Czas oczekiwania15 min
Gotowania10 min

  • Mikado kokosowe - Przygotowanie krok 1Przygotować ciasto kruche: wymieszać cukier, sól, wanilię i miękkie masło. Dodać jajko i dobrze wymieszać.
  • Mikado kokosowe - Przygotowanie krok 2Dodawaj mąkę w kilku etapach: zacznij od mieszania trzepaczką, a następnie dokończ rękami.
  • Mikado kokosowe - Przygotowanie krok 3Zawinąć ciasto w folię spożywczą i spłaszczyć. Schłodzić przez 15 minut.
  • Mikado kokosowe - Przygotowanie krok 4Rozwałkować ciasto na posypanej mąką powierzchni roboczej. Pociąć na paski o szerokości 0,5 cm.
  • Mikado kokosowe - Przygotowanie krok 5Zwiń paski, aby je zaokrąglić i umieść je na blasze wyłożonej pergaminem do pieczenia. Patyczki powinny mieć około 10 cm długości.
  • Mikado kokosowe - Przygotowanie krok 6Piec przez 10 minut w temperaturze 180°C. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie zanurzyć patyczki w rozpuszczonej gorzkiej czekoladzie. Posypać startym kokosem i schłodzić przez 15 minut.
  • Mikado kokosowe - Przygotowanie krok 7Przekąska jest gotowa!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+