Mikado kokosowe
zagłosuj teraz
A może by tak nauczyć się robić te słynne chrupiące paluszki na przekąskę? Teraz Twoja kolej na zrobienie tych domowych mikado wypełnionych czekoladą i kokosem :-) Świetny przepis do dzielenia się z młodszymi i starszymi :-D Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku, aby zrobić te paluszki tutaj ↓
Składniki
18
Szacowany koszt: 3.34Euros€ (0.19€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Czas oczekiwania15 min
Gotowania10 min
- Przygotować ciasto kruche: wymieszać cukier, sól, wanilię i miękkie masło. Dodać jajko i dobrze wymieszać.
- Dodawaj mąkę w kilku etapach: zacznij od mieszania trzepaczką, a następnie dokończ rękami.
- Zawinąć ciasto w folię spożywczą i spłaszczyć. Schłodzić przez 15 minut.
- Rozwałkować ciasto na posypanej mąką powierzchni roboczej. Pociąć na paski o szerokości 0,5 cm.
- Zwiń paski, aby je zaokrąglić i umieść je na blasze wyłożonej pergaminem do pieczenia. Patyczki powinny mieć około 10 cm długości.
- Piec przez 10 minut w temperaturze 180°C. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie zanurzyć patyczki w rozpuszczonej gorzkiej czekoladzie. Posypać startym kokosem i schłodzić przez 15 minut.
- Przekąska jest gotowa!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!