Mini ciastka królewskie z kawałkami czekolady
zagłosuj teraz
Ponieważ święto Trzech Króli jest tuż za rogiem, nadszedł czas, aby uczcić przybycie Trzech Mędrców w wielkim stylu. W tym roku stawiamy na oryginalność, oferując naszym gościom ciasto frangipane podzielone na kilka mini porcji lizaków. To łatwy, lekko czekoladowy przepis, który z pewnością spodoba się zarówno dzieciom, jak i dorosłym!
Składniki
12
Szacowany koszt: 5.76Euros€ (0.48€/porcja)
Materiały
- Foremki do ciastek o średnicy 6 cm
- Szpikulce do szaszłyków
Przygotowanie
Czas przygotowania1 h
Gotowania25 min
Rozwiń ciasto francuskie i wytnij kółka za pomocą foremki do ciastek.
Połóż połowę kółek na blasze do pieczenia, dobrze je od siebie oddalając. Umieść szpikulce do szaszłyków na wierzchu, lekko dociskając.
Wymieszaj zmiękczone masło z jajkami, a następnie dodaj cukier.
Następnie dodaj proszek migdałowy i zakończ wiórkami czekoladowymi.
Umieść 1 łyżkę kremu migdałowego na środku każdego krążka ciasta francuskiego, a następnie przykryj drugim krążkiem ciasta. Mocno dociśnij brzegi, aby ciasto się skleiło.
Posmaruj każde ciasto żółtkiem, a następnie narysuj wzory czubkiem noża.
Piec przez 25 minut w temperaturze 180°C.
A teraz twoje mini ciastka czekoladowe są gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!