Palmiery z ciasta francuskiego z kremem do smarowania

zagłosuj teraz
Przekąski
6 porcji
łatwe
25 min

Na przerwę na kawę lub chrupiącą przekąskę, wypróbuj te palmiers z ciasta francuskiego! Ten przepis jest łatwy do wykonania i wymaga tylko 2 składników! To idealna okazja, aby zaprosić dzieci do kuchni i rozwinąć ich umiejętności Ptitchefa ;-) Postępuj zgodnie z naszymi instrukcjami krok po kroku, zarówno na piśmie, jak i na zdjęciach. W ten sposób nie stracisz ani okruszka z tego chrupiącego dania ;-)

Składniki

6

Materiały

  • blacha do pieczenia, papier do pieczenia, nóż

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania15 min
  • Palmiery z ciasta francuskiego z kremem do smarowania - Przygotowanie krok 1Rozwiń ciasto francuskie i rozprowadź pastę na całej powierzchni.
  • Palmiery z ciasta francuskiego z kremem do smarowania - Przygotowanie krok 2Zwiń ciasto do połowy. Zrób to samo po drugiej stronie, tak aby dwa rulony spotkały się na środku.
    Umieść ciasto w zamrażarce na 15 minut. Ułatwi to krojenie.
  • Palmiery z ciasta francuskiego z kremem do smarowania - Przygotowanie krok 3Po odpoczynku w zamrażarce pokrój w plastry o szerokości około 1 cm.
  • Palmiery z ciasta francuskiego z kremem do smarowania - Przygotowanie krok 4Ułóż palmiers na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
    Jeśli chcesz, możesz posmarować je roztrzepanym jajkiem, aby zbrązowiały podczas pieczenia.
    Piec przez 15 minut w temperaturze 180°C.
  • Palmiery z ciasta francuskiego z kremem do smarowania - Przygotowanie krok 5I gotowe! Chrupiące, pyszne palmy gotowe do spożycia podczas przerwy na przekąskę!
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: