Palmiers z ciasta francuskiego
zagłosuj teraz
Na przerwę na kawę lub chrupiącą przekąskę, wypróbuj te palmiers z ciasta francuskiego! Ten przepis jest łatwy do wykonania i wymaga tylko 2 składników! To idealna okazja, aby zaprosić dzieci do kuchni i rozwinąć ich umiejętności Ptitchefa ;-) Postępuj zgodnie z naszymi instrukcjami krok po kroku, zarówno na piśmie, jak i na zdjęciach. W ten sposób nie stracisz ani okruszka z tego chrupiącego dania ;-)
Składniki
6
Szacowany koszt: 1.75Euros€ (0.29€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania15 min
- Rozwiń ciasto francuskie i rozprowadź pastę na całej powierzchni.
- Rozwałkuj ciasto do połowy. Zrób to samo po drugiej stronie, tak aby 2 bułki spotkały się na środku.
Umieść ciasto w zamrażarce na 15 minut. Ułatwi to krojenie. - Po odpoczynku w zamrażarce pokroić w plastry o szerokości około 1 cm.
- Ułóż dłonie na blasze wyłożonej pergaminem do pieczenia.
Jeśli chcesz, możesz posmarować je roztrzepanym jajkiem, aby zbrązowiały podczas pieczenia.
Piec przez 15 minut w temperaturze 180°C. - I gotowe! Chrupiące, pyszne palmy gotowe do spożycia podczas przerwy na przekąskę!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!