Palmiery z ciasta francuskiego z kremem do smarowania
zagłosuj teraz
Na przerwę na kawę lub chrupiącą przekąskę, wypróbuj te palmiers z ciasta francuskiego! Ten przepis jest łatwy do wykonania i wymaga tylko 2 składników! To idealna okazja, aby zaprosić dzieci do kuchni i rozwinąć ich umiejętności Ptitchefa ;-) Postępuj zgodnie z naszymi instrukcjami krok po kroku, zarówno na piśmie, jak i na zdjęciach. W ten sposób nie stracisz ani okruszka z tego chrupiącego dania ;-)
Składniki
6
Szacowany koszt: 1.75Euros€ (0.29€/porcja)
Materiały
- blacha do pieczenia, papier do pieczenia, nóż
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania15 min
Rozwiń ciasto francuskie i rozprowadź pastę na całej powierzchni.
Zwiń ciasto do połowy. Zrób to samo po drugiej stronie, tak aby dwa rulony spotkały się na środku.
Umieść ciasto w zamrażarce na 15 minut. Ułatwi to krojenie.Po odpoczynku w zamrażarce pokrój w plastry o szerokości około 1 cm.
Ułóż palmiers na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Jeśli chcesz, możesz posmarować je roztrzepanym jajkiem, aby zbrązowiały podczas pieczenia.
Piec przez 15 minut w temperaturze 180°C.I gotowe! Chrupiące, pyszne palmy gotowe do spożycia podczas przerwy na przekąskę!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!