Palmiers z ciasta francuskiego

zagłosuj teraz
Przekąski
6 porcji
łatwe
25 min

Na przerwę na kawę lub chrupiącą przekąskę, wypróbuj te palmiers z ciasta francuskiego! Ten przepis jest łatwy do wykonania i wymaga tylko 2 składników! To idealna okazja, aby zaprosić dzieci do kuchni i rozwinąć ich umiejętności Ptitchefa ;-) Postępuj zgodnie z naszymi instrukcjami krok po kroku, zarówno na piśmie, jak i na zdjęciach. W ten sposób nie stracisz ani okruszka z tego chrupiącego dania ;-)


Składniki

6
Szacowany koszt: 1.75 (0.29€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania15 min
  • Palmiers z ciasta francuskiego - Przygotowanie krok 1Rozwiń ciasto francuskie i rozprowadź pastę na całej powierzchni.
  • Palmiers z ciasta francuskiego - Przygotowanie krok 2Rozwałkuj ciasto do połowy. Zrób to samo po drugiej stronie, tak aby 2 bułki spotkały się na środku.
    Umieść ciasto w zamrażarce na 15 minut. Ułatwi to krojenie.
  • Palmiers z ciasta francuskiego - Przygotowanie krok 3Po odpoczynku w zamrażarce pokroić w plastry o szerokości około 1 cm.
  • Palmiers z ciasta francuskiego - Przygotowanie krok 4Ułóż dłonie na blasze wyłożonej pergaminem do pieczenia.
    Jeśli chcesz, możesz posmarować je roztrzepanym jajkiem, aby zbrązowiały podczas pieczenia.
    Piec przez 15 minut w temperaturze 180°C.
  • Palmiers z ciasta francuskiego - Przygotowanie krok 5I gotowe! Chrupiące, pyszne palmy gotowe do spożycia podczas przerwy na przekąskę!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+