Scones z cytrynową skórką

zagłosuj teraz
Przekąski
12 porcji
łatwe
42 min

"Czas na herbatę, moja droga!", a do herbaty lub kawy, postaw się w sytuacji królowej Anglii z tymi cytrynowymi scones! Grube i puszyste, te małe ciasteczka są bardzo popularne w Wielkiej Brytanii. Można je jeść w czystej postaci lub podawać z dżemem. Tak czy inaczej, chcielibyśmy przeprowadzić Cię przez kroki związane z przygotowaniem naszego łatwego do wykonania przepisu ↓


Składniki

12

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Czas oczekiwania15 min
Gotowania17 min


Obserwacje

Czy podpłomyki można zamrozić?
Tak, podpłomyki można zamrozić zaraz po przygotowaniu ciasta lub po ich ugotowaniu.

Czy mogę zmniejszyć ilość masła?
Jeśli chcesz, możesz zmniejszyć o połowę ilość masła w tym przepisie. Można również zastąpić je margaryną.

Czy mogę zastąpić dodatki?
Skórkę z cytryny można zastąpić skórką z innych owoców cytrusowych (na przykład pomarańczy), suszonymi owocami, dużą łyżeczką ekstraktu waniliowego lub nawet wiórkami czekoladowymi.

Podpłomyki okrągłe czy trójkątne?
My przygotowaliśmy okrągłe scones, ale możesz też zrobić trójkątne. Krok 5: Przekrój ciasto na pół. Uformuj dwie kulki i spłaszcz je. Pokrój dwie kulki na 6 trójkątów. W ten sposób otrzymasz 12 trójkątnych podpłomyków.



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+