Świąteczne renifery z różowego piasku

zagłosuj teraz
Przekąski
8 porcji
łatwe
1 h 15 m

Prawdopodobnie znasz róże piaskowe. To małe chrupiące kąski wykonane ze zbóż i czekolady. Dziś zaczniemy od tej bazy, a skończymy na zupełnie innej prezentacji, zgodnie z motywem świątecznym! Po przygotowaniu piaskowe róże zostaną przekształcone w ciastka i udekorowane tak, aby wyglądały jak renifery Świętego Mikołaja. Nie ma potrzeby pieczenia w piekarniku! Świetny przepis do przygotowania z dziećmi, a zwłaszcza do zjedzenia na przekąskę ;-)


Składniki

8

Do dekoracji :


Materiały

  • okrągłe pojemniki na monety

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Czas oczekiwania1 h 10 m

  • Świąteczne renifery z różowego piasku - Przygotowanie krok 1Odłóż na bok 3 kwadraty czekolady. Rozpuść czekoladę w kuchence mikrofalowej lub w podwójnym bojlerze. Dodaj niesłodzone płatki kukurydziane i wymieszaj.
  • Świąteczne renifery z różowego piasku - Przygotowanie krok 2Za pomocą okrągłych foremek do ciastek uformuj z masy placki. Dobrze rozgnieć, aby upewnić się, że są płaskie. Schłodzić przez 1 godzinę.
  • Świąteczne renifery z różowego piasku - Przygotowanie krok 3Rozpuść 3 kwadraty czekolady i zanurz w niej podstawę precla. Przyklej dwa precle do górnej części każdego wafelka, aby utworzyć poroże renifera.
  • Świąteczne renifery z różowego piasku - Przygotowanie krok 4Zanurz buzię niebieskiego cukierka w rozpuszczonej czekoladzie i przyklej dwa z nich pod precle, aby utworzyć oczy.
  • Świąteczne renifery z różowego piasku - Przygotowanie krok 5Zanurz buźki czerwonych cukierków w rozpuszczonej czekoladzie i przyklej po jednym na ciastko pod niebieskimi cukierkami, aby utworzyć nosy reniferów. Schłodzić przez 10 minut.
  • Świąteczne renifery z różowego piasku - Przygotowanie krok 6A teraz renifery są gotowe do zjedzenia!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+