Świąteczne renifery z różowego piasku
zagłosuj teraz
Prawdopodobnie znasz róże piaskowe. To małe chrupiące kąski wykonane ze zbóż i czekolady. Dziś zaczniemy od tej bazy, a skończymy na zupełnie innej prezentacji, zgodnie z motywem świątecznym! Po przygotowaniu piaskowe róże zostaną przekształcone w ciastka i udekorowane tak, aby wyglądały jak renifery Świętego Mikołaja. Nie ma potrzeby pieczenia w piekarniku! Świetny przepis do przygotowania z dziećmi, a zwłaszcza do zjedzenia na przekąskę ;-)
Składniki
8
Do dekoracji :
Materiały
- okrągłe pojemniki na monety
Przygotowanie
Czas przygotowania5 min
Czas oczekiwania1 h 10 m
- Odłóż na bok 3 kwadraty czekolady. Rozpuść czekoladę w kuchence mikrofalowej lub w podwójnym bojlerze. Dodaj niesłodzone płatki kukurydziane i wymieszaj.
- Za pomocą okrągłych foremek do ciastek uformuj z masy placki. Dobrze rozgnieć, aby upewnić się, że są płaskie. Schłodzić przez 1 godzinę.
- Rozpuść 3 kwadraty czekolady i zanurz w niej podstawę precla. Przyklej dwa precle do górnej części każdego wafelka, aby utworzyć poroże renifera.
- Zanurz buzię niebieskiego cukierka w rozpuszczonej czekoladzie i przyklej dwa z nich pod precle, aby utworzyć oczy.
- Zanurz buźki czerwonych cukierków w rozpuszczonej czekoladzie i przyklej po jednym na ciastko pod niebieskimi cukierkami, aby utworzyć nosy reniferów. Schłodzić przez 10 minut.
- A teraz renifery są gotowe do zjedzenia!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!