Trufle z herbatnikami oreo
zagłosuj teraz
Z zaledwie 2 składników przygotuj nasze trufle biszkoptowe Oréo! Łatwe, rozpływające się w ustach i pyszne, są idealne na przerwę na herbatę/kawę lub jako część wykwintnego deseru :-) Jak widać, wszystko czego potrzebujesz to herbatniki Oréo, trochę słodzonego mleka skondensowanego i... to wszystko! Wszystko, co musisz zrobić, to obejrzeć nasz film, aby zobaczyć, jak zrobić te trufle!
Składniki
10
Szacowany koszt: 2.15Euros€ (0.22€/porcja)
Materiały
- Mikser
- rondel
Przygotowanie
Czas przygotowania40 min
Gotowania10 min
- Otwórz herbatniki na pół, obracając je w przeciwnym kierunku. Za pomocą ostrza noża nabierz krem do środka i odłóż na bok.
- Umieść część herbatników w rozdrabniaczu i drobno zmiksuj, aby uzyskać proszek.
Będziesz potrzebować tylko połowy herbatników, pozostałe możesz zachować. Odstawić na bok. - Umieść słodzone mleko skondensowane i krem biszkoptowy w rondlu. Umieścić na średnim ogniu i wymieszać.
- Śmietana rozpuści się w skondensowanym mleku, które się upłynni. Mieszaj stale przez około 10 minut, aż śmietana zgęstnieje i zacznie odchodzić od dna naczynia.
- Wlać do naczynia i schłodzić przez 2 godziny. Po tym czasie, za pomocą łyżeczki, nabierz trochę kremu i uformuj kulkę rękami. Jeśli za bardzo się klei, przed uformowaniem kulek należy lekko naoliwić dłonie.
- Na koniec zanurz każdy pieróg w proszku biszkoptowym.
- A teraz trufle Oreo są gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!