Żebraczki, czekoladki z suszonymi owocami
zagłosuj teraz
Masz ochotę na czekoladowe smakołyki wypełnione orzechami i suszonymi owocami? Wybierz nasze mendiants! Te łatwe w przygotowaniu czekoladki są częścią tradycji 13 prowansalskich deserów spożywanych w okresie świątecznym. Włóż je do małych plastikowych torebek i podaruj jako jadalne prezenty świąteczne! Co więcej, zdasz sobie sprawę, że ten przepis jest naturalnie bezglutenowy, a nawet wegański, w zależności od wybranej czekolady (upewnij się, że nie zawiera nabiału). Tym bardziej warto przygotować te mendianty, które są odpowiednie dla wszystkich diet!
Składniki
6
Szacowany koszt: 3.7Euros€ (0.62€/porcja)
Materiały
- Silikonowa blacha do pieczenia lub papier do pieczenia
Przygotowanie
- Rozpuść czekoladę i za pomocą łyżeczki uformuj małe krążki na silikonowej blasze do pieczenia lub papierze do pieczenia.
- Na każdym krążku ułożyć pokruszone orzechy włoskie, laskowe i migdały. Posypać jagodami goji.
- Na koniec posyp część żebraków startym kokosem.
Schłodzić w lodówce przez około 3 godziny, aby czekolada stwardniała. - Zdejmij żeberka z blachy do pieczenia lub papieru do pieczenia.
- A teraz żebracy są gotowi!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!