Żebraczki, czekoladki z suszonymi owocami

zagłosuj teraz
Przekąski
6 porcji
łatwe
30 min

Masz ochotę na czekoladowe smakołyki wypełnione orzechami i suszonymi owocami? Wybierz nasze mendiants! Te łatwe w przygotowaniu czekoladki są częścią tradycji 13 prowansalskich deserów spożywanych w okresie świątecznym. Włóż je do małych plastikowych torebek i podaruj jako jadalne prezenty świąteczne! Co więcej, zdasz sobie sprawę, że ten przepis jest naturalnie bezglutenowy, a nawet wegański, w zależności od wybranej czekolady (upewnij się, że nie zawiera nabiału). Tym bardziej warto przygotować te mendianty, które są odpowiednie dla wszystkich diet!


Składniki

6
Szacowany koszt: 3.7 (0.62€/porcja)

Materiały

  • Silikonowa blacha do pieczenia lub papier do pieczenia

Przygotowanie


  • Żebraczki, czekoladki z suszonymi owocami - Przygotowanie krok 1Rozpuść czekoladę i za pomocą łyżeczki uformuj małe krążki na silikonowej blasze do pieczenia lub papierze do pieczenia.
  • Żebraczki, czekoladki z suszonymi owocami - Przygotowanie krok 2Na każdym krążku ułożyć pokruszone orzechy włoskie, laskowe i migdały. Posypać jagodami goji.
  • Żebraczki, czekoladki z suszonymi owocami - Przygotowanie krok 3Na koniec posyp część żebraków startym kokosem.
    Schłodzić w lodówce przez około 3 godziny, aby czekolada stwardniała.
  • Żebraczki, czekoladki z suszonymi owocami - Przygotowanie krok 4Zdejmij żeberka z blachy do pieczenia lub papieru do pieczenia.
  • Żebraczki, czekoladki z suszonymi owocami - Przygotowanie krok 5A teraz żebracy są gotowi!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+