Beurre maître d'hôtel (szybko i łatwo)

zagłosuj teraz
Side dish
6 porcji
łatwe
10 min

Ulepszone masło, które można spożywać samo lub jako dodatek do mięs (na przykład żeberek wołowych!). Prosty przepis z pietruszką i cytryną, który urozmaici Twoje dania, zachowując jednocześnie rozpływającą się w ustach konsystencję masła. Krok po kroku wyjaśniamy, jak przygotować ten przepis, który został przetestowany i zatwierdzony przez cały zespół Ptitchef.


Składniki

6
Szacowany koszt: 1.92 (0.32€/porcja)

Przygotowanie


  • Beurre maître d'hôtel (szybko i łatwo) - Przygotowanie krok 1Zmiksuj miękkie masło do uzyskania kremowej konsystencji. Dodać sól, pieprz, sok z cytryny i drobno posiekaną natkę pietruszki.
  • Beurre maître d'hôtel (szybko i łatwo) - Przygotowanie krok 2Dobrze wymieszać.
  • Beurre maître d'hôtel (szybko i łatwo) - Przygotowanie krok 3Umieścić na folii spożywczej i uformować masło w kiełbasę. Schłodzić przez co najmniej 1 godzinę.
  • Beurre maître d'hôtel (szybko i łatwo) - Przygotowanie krok 4A teraz twój lokaj jest gotowy!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+