Domowy olej bazyliowy

zagłosuj teraz
Side dish
1 porcji
łatwe
10 min

Jeśli chcesz ożywić danie z makaronem jedną mżawką, wybierz naszą oliwę o smaku bazylii! Łatwa do samodzielnego przygotowania, zachwyci Twoje kubki smakowe w mgnieniu oka. Jest to również świetny pomysł na prezent, gdy chcesz zadowolić smakoszy w swoim życiu ;-) Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku dotyczącymi tego szybkiego i łatwego przepisu, korzystając z naszych pisemnych wyjaśnień, zdjęć i filmów :-)


Składniki

1
Szacowany koszt: 1.83 (1.83€/porcja)

Materiały

  • 1 x butelka 25 cl

Przygotowanie


  • Domowy olej bazyliowy - Przygotowanie krok 1Dodaj liście bazylii do butelki. Wlej oliwę z oliwek i zamknij butelkę.
  • Domowy olej bazyliowy - Przygotowanie krok 2Pozostaw liście do maceracji na 30 dni w suchym miejscu z dala od bezpośredniego światła. Przefiltruj olej: usuń liście z butelki. Teraz jest gotowy!

Obserwacje

Butelka: można użyć butelki z oliwą z oliwek i po prostu dodać składniki bezpośrednio. Nie są one wypełnione po brzegi, więc można dodawać składniki bez usuwania oliwy.

Bazylia: nie myj bazylii w wodzie, lepiej wyczyść ją szczoteczką, aby nie straciła nic ze swojego smaku.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+