Domowy olej bazyliowy
zagłosuj teraz
Jeśli chcesz ożywić danie z makaronem jedną mżawką, wybierz naszą oliwę o smaku bazylii! Łatwa do samodzielnego przygotowania, zachwyci Twoje kubki smakowe w mgnieniu oka. Jest to również świetny pomysł na prezent, gdy chcesz zadowolić smakoszy w swoim życiu ;-) Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku dotyczącymi tego szybkiego i łatwego przepisu, korzystając z naszych pisemnych wyjaśnień, zdjęć i filmów :-)
Składniki
1
Szacowany koszt: 1.83Euros€ (1.83€/porcja)
Materiały
- 1 x butelka 25 cl
Przygotowanie
- Dodaj liście bazylii do butelki. Wlej oliwę z oliwek i zamknij butelkę.
- Pozostaw liście do maceracji na 30 dni w suchym miejscu z dala od bezpośredniego światła. Przefiltruj olej: usuń liście z butelki. Teraz jest gotowy!
Obserwacje
Butelka: można użyć butelki z oliwą z oliwek i po prostu dodać składniki bezpośrednio. Nie są one wypełnione po brzegi, więc można dodawać składniki bez usuwania oliwy.
Bazylia: nie myj bazylii w wodzie, lepiej wyczyść ją szczoteczką, aby nie straciła nic ze swojego smaku.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!