Domowy olej bazyliowy

zagłosuj teraz
Side dish
1 porcji
łatwe
10 min

Aby ożywić danie z makaronem jednym ruchem, wybierz naszą oliwę aromatyzowaną bazylią! Łatwa do samodzielnego przygotowania, zachwyci Twoje kubki smakowe w mgnieniu oka. To także świetny pomysł na prezent, gdy chcesz zadowolić smakoszy w swoim otoczeniu ;-) Postępuj zgodnie z krokami tej łatwej i szybkiej receptury, korzystając z naszych pisemnych wyjaśnień, zdjęć i filmów :-)

Składniki

1

Materiały

  • 1 butelka o pojemności 25 cl

Przygotowanie

  • Domowy olej bazyliowy - Przygotowanie krok 1Dodaj liście bazylii do butelki. Wlej oliwę z oliwek i zamknij butelkę.
  • Domowy olej bazyliowy - Przygotowanie krok 2Pozostaw liście do maceracji na 30 dni w suchym miejscu z dala od bezpośredniego światła. Przefiltruj olej: usuń liście z butelki. Teraz jest gotowy!

Obserwacje

Butelka: możesz użyć butelki po oliwie z oliwek i po prostu dodać składniki bezpośrednio. Nie są one wypełnione po brzegi, więc można dodawać składniki bez usuwania oliwy.

Bazylia: unikaj mycia bazylii w wodzie, lepiej wyczyścić ją szczoteczką, aby nie straciła nic ze swojego smaku.

PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: