Domowy olej bazyliowy
zagłosuj teraz
Aby ożywić danie z makaronem jednym ruchem, wybierz naszą oliwę aromatyzowaną bazylią! Łatwa do samodzielnego przygotowania, zachwyci Twoje kubki smakowe w mgnieniu oka. To także świetny pomysł na prezent, gdy chcesz zadowolić smakoszy w swoim otoczeniu ;-) Postępuj zgodnie z krokami tej łatwej i szybkiej receptury, korzystając z naszych pisemnych wyjaśnień, zdjęć i filmów :-)
Składniki
1
Szacowany koszt: 1.83Euros€ (1.83€/porcja)
Materiały
- 1 butelka o pojemności 25 cl
Przygotowanie
Dodaj liście bazylii do butelki. Wlej oliwę z oliwek i zamknij butelkę.
Pozostaw liście do maceracji na 30 dni w suchym miejscu z dala od bezpośredniego światła. Przefiltruj olej: usuń liście z butelki. Teraz jest gotowy!
Obserwacje
Butelka: możesz użyć butelki po oliwie z oliwek i po prostu dodać składniki bezpośrednio. Nie są one wypełnione po brzegi, więc można dodawać składniki bez usuwania oliwy.
Bazylia: unikaj mycia bazylii w wodzie, lepiej wyczyścić ją szczoteczką, aby nie straciła nic ze swojego smaku.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!