Ekspresowe naany z serem

zagłosuj teraz
Side dish
4 porcji
łatwe
9 min

Na aperitif lub po prostu jako część posiłku, wypróbuj nasze ekspresowe naany z serem "Vache qui rit"! Chrupiący, ciągnący się rezultat, który sam w sobie jest wystarczająco dobry ;-) Krok po kroku wyjaśnimy, jak doszliśmy do tego rezultatu, korzystając z naszych pisemnych wyjaśnień ilustrowanych zdjęciami i naszego przepisu wideo! Wszystko zależy od Ciebie :-)


Składniki

4

Polewa (opcjonalnie) :


Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Gotowania4 min


Obserwacje

Czy można zamrozić serowe naany?
Możesz zamrozić swoje naany po ich ugotowaniu!

Nie mam wałka do ciasta, co mogę zrobić?
Możesz użyć na przykład szklanej butelki lub rolki ręcznika papierowego, jeśli jest wystarczająco sztywna.

Nie mam serka "Vache qui rit", czy mogę użyć dowolnego sera do smarowania naans?
Lepiej jest użyć sera "Vache qui rit", ponieważ nie twardnieje on po ostygnięciu, w przeciwieństwie do innych tradycyjnych serów fromage frais.

Ser "Vache qui rit" wycieka mi z chleba podczas smarowania, co powinienem zrobić?
Nie martw się, ser nie wyleje się podczas pieczenia, więc nie ma znaczenia, czy masz jedną czy więcej dziur w cieście.

Czy mogę użyć domowego ciasta na pizzę?
Tak, można, ale jest to przepis, który można przygotować, gdy brakuje czasu. Jeśli masz czas do stracenia, lepiej będzie przygotować prawdziwy przepis na ciasto naan. Mamy przepis na naszej stronie: wpisz "Cheese naans" w pasku wyszukiwania, aby znaleźć go bezpośrednio.

Z czym mogę podawać moje naany?
Można je jeść jako aperitif lub na przykład maczać w smarowidłach. Można je również spożywać jako dodatek do dań kuchni indyjskiej, takich jak dahl z soczewicy koralowej lub kurczak tandoori. Te przepisy również można znaleźć na naszej stronie internetowej.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+