Halloumi smażone na słodko-kwaśno z miodem i rozmarynem

zagłosuj teraz
Side dish
2 porcji
łatwe
16 min

Czy słyszałeś o słodko-kwaśnej wersji halloumi? Jeśli nie, to nadszedł czas, aby odkryć to pyszne połączenie z miodem! Ten ser, szeroko stosowany w kuchni śródziemnomorskiej, wspaniale komponuje się z mżawką miodu i rozmarynu. Niezależnie od tego, czy używasz go do dekoracji gyrosa, czy do ożywienia sałatki, ten chrupiący ser rozpuści Twoje kubki smakowe :-)


Składniki

2

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania6 min

Obserwacje

Jak przechowywać resztki halloumi?
Można je przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce przez 2-3 dni. Podgrzej je delikatnie na patelni lub we frytkownicy Air Fryer, aby przywrócić im chrupiącą teksturę.

Co mogę dodać do grillowanego halloumi?
Możesz dodać dodatki, takie jak prażone orzechy, nasiona sezamu lub świeże zioła, takie jak pietruszka lub bazylia, aby dodać chrupkości i świeżości :-)

Jakie danie powinienem podać z halloumi z miodem i rozmarynem?
To danie dobrze komponuje się z sałatką z rukoli i orzechów włoskich, grillowanymi warzywami lub tostowanym chlebem, tworząc pyszną pastę! Można go nawet użyć do udekorowania wegetariańskiego gyrosa.

Czy halloumi można grillować we frytkownicy powietrznej?
Oczywiście, wszystkie kroki znajdziesz tutaj.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+