Jak łatwo upiec i obrać bakłażana we frytkownicy powietrznej? prosty sposób!

zagłosuj teraz
Side dish
1 porcji
łatwe
35 min

Dowiedz się, jak łatwo upiec i obrać bakłażana za pomocą frytkownicy powietrznej, super prosta i szybka metoda! Nie musisz zmagać się ze skórką bakłażana :-) Dzięki tej technice w mgnieniu oka uzyskasz delikatny, smaczny miąższ. Idealny do przygotowania kawioru z bakłażana, baba ganoush, pysznego sosu do makaronu lub po prostu pieczonych bakłażanów. Odmień swoje dania dzięki tej prostej i praktycznej wskazówce, która pozwoli Ci zaoszczędzić czas, zapewniając jednocześnie zdrowe i pyszne rezultaty :-)


Składniki

1
Szacowany koszt: 0.51 (0.51€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Czas oczekiwania10 min
Gotowania20 min

Obserwacje

Jakiej frytkownicy powietrznej używaliśmy?
Użyliśmy dwukomorowej frytkownicy Ninja Foodi AF300EU o pojemności 7,6 l.

Czy muszę podgrzewać frytkownicę?
Nie ma potrzeby wstępnego podgrzewania frytownicy powietrznej, aby gotować jeszcze szybciej i bardziej energooszczędnie!

Jak długo mogę przechowywać upieczonego i obranego bakłażana?
Upieczone i obrane bakłażany należy przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce przez około 4 do 5 dni.

Jakie przepisy mogę przygotować z pieczonego bakłażana?
Z pieczonego bakłażana można przygotować pyszny sos lub pastę! Uwielbiamy używać go w baba ganoush i kawiorze z bakłażana. Kiedy upiekliśmy go na potrzeby tego przepisu, zamieniliśmy go następnie w panierowanego bakłażana!

Czy ten przepis można przygotować w tradycyjnym piekarniku?
Oczywiście, bakłażana należy piec w piekarniku rozgrzanym do 230°C przez 30 minut, obracając go w połowie pieczenia.



Sprzęt do gotowania

frytkownica powietrzna

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+