Jak zrobić chrupiące frytki we frytkownicy powietrznej?

zagłosuj teraz
Side dish
2 porcji
łatwe
48 min

Frytki z frytkownicy powietrznej to świetna opcja dla tych, którzy szukają zdrowszej i bardziej praktycznej przystawki. Ale jak sprawić, by były suche i chrupiące? Chociaż przygotowanie frytek jest bardzo proste, kilka kroków jest niezbędnych do uzyskania optymalnych rezultatów. Istnieje tajemniczy składnik, który sprawia, że chipsy są chrupiące, ale nie martw się, założę się, że masz go już w domu. Następnie wystarczy podać je z sosem jogurtowym, barbecue, ketchupem, majonezem lub dowolnym innym sosem. Odkryj ten wspaniały przepis już teraz i zaskocz wszystkich w domu! majonez


Składniki

2
Szacowany koszt: 0.89 (0.44€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania3 min
Czas oczekiwania30 min
Gotowania15 min

Obserwacje

Jakiego rodzaju ziemniaków użyć do tego przepisu?
Użyj ziemniaków o jędrnym miąższu, takich jak Asterix, Baraka, Bintje, Agria, Artemis.

Dlaczego ziemniaki muszą być moczone?
Moczymy ziemniaki, aby usunąć nadmiar skrobi, zapobiegając w ten sposób ich kleistości i chrupkości.

Jaki jest sekretny składnik chrupiących frytek?
Wszystkie kroki są ważne, ale najważniejsze jest użycie wodorowęglanu sodu. Pomaga on rozbić pektynę na powierzchni ziemniaków, tworząc bardziej szorstką i chrupiącą powierzchnię.

Jakich przypraw mogę użyć?
Zawsze rób to w kolejności: wodorowęglan (wymieszaj) i oliwa z oliwek (wymieszaj). Następnie dodaj ulubione przyprawy: sól, pieprz, paprykę, czosnek w proszku, zioła prowansalskie itp.

Jakie sosy pasują do frytek?
Podawaj frytki z ketchupem, majonezem, sosem jogurtowym, sosem musztardowym, sosem barbecue i nie tylko.

Nie masz frytkownicy powietrznej?
Ziemniaki można upiec w piekarniku. Piecz je w temperaturze 220°C przez 20 minut lub do uzyskania złotobrązowego koloru.



Sprzęt do gotowania

frytkownica powietrzna

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+