Pikle z czerwonej cebuli, idealne do wzbogacenia dań!

zagłosuj teraz
Side dish
6 porcji
łatwe
24 h 5 m

Dla tych, którzy nie wiedzą, pikle to warzywa marynowane w occie i używane jako przyprawa do wielu potraw! Termin ten pochodzi od angielskiego czasownika "to pickle", który oznacza "konserwować w solance". Pozwala to na dłuższe przechowywanie warzyw, nadając im jednocześnie przyjemny octowy smak, który ożywia na przykład sałatki lub ziemniaki en papillote! Nie wahaj się wypróbować tej metody z różnymi warzywami (kalafior, ogórek, marchewka, rzodkiewka i wiele innych) :-)


Składniki

6
Szacowany koszt: 1.61 (0.27€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Czas oczekiwania24 h


Obserwacje

Jak długo można przechowywać pikle?
Do miesiąca w szczelnym słoiku w chłodnym miejscu. Im dłużej będą leżakować, tym silniejszy będzie ich smak.

Jakiego octu powinienem używać do marynat?
Można również użyć cydru, białego wina lub octu z czerwonego wina.

Jakiej cebuli powinienem użyć do pikli?
Do przygotowania tego przepisu możesz użyć dowolnej cebuli! Nie wahaj się użyć innych warzyw, takich jak ogórki, kalafior, marchew itp. do przygotowania tego przepisu - to zależy od Ciebie!

Jakich jagód użyć w piklach?
Możesz dodać różowe jagody lub wybraną paprykę!



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+