Plecione bułki z pesto
zagłosuj teraz
Miłośnicy pesto strzeżcie się, mam dla was kilka bułeczek do wypróbowania! Ten oryginalny przepis jest idealny jako dodatek do sałatki lub po prostu do zjedzenia samemu. Aby zobaczyć zdjęcia i filmy z tego przepisu (warkocz jest nieco skomplikowany do zrozumienia tylko na piśmie), musisz iść i kupić plecione bułeczki Ptitchefa z Nutellą!
Składniki
6
Chleb :
Do posmarowania :
Pesto alla genovese :
Szacowany koszt: 5.04Euros€ (0.84€/porcja)
Materiały
- Robot kuchenny z hakiem do ciasta
- Wałek do ciasta
- Siekacz
- Papier pergaminowy
- Pędzel
Przygotowanie
Czas przygotowania20 min
Czas oczekiwania2 h
Gotowania20 min
- Wsyp mąkę do misy robota kuchennego. Umieść sól po prawej stronie, a drożdże po lewej stronie misy. Nie mogą się one ze sobą stykać.
Wlej oliwę z oliwek i wodę i ugniataj przez około 5 minut na prędkości 2. - Uformować ciasto w kulę i odstawić na 1 godzinę.
- W międzyczasie przygotuj pesto:
Umieść świeżą bazylię, parmezan, zmiażdżony ząbek czosnku, orzeszki piniowe, sól i oliwę z oliwek w rozdrabniaczu i zmiksuj.
*Ja dodałam odrobinę pieprzu, by dogodzić każdemu :-)
*Nie chciałam, aby moje pesto było całkowicie jednolite, ale można je również zmiksować do uzyskania konsystencji sosu.
*Możesz dodać oliwy z oliwek, jeśli jest zbyt pastowate. - Podzielić ciasto na 8 części. Uformuj małe kulki w mące, a następnie rozwałkuj je.
- Rozłóż ciasto i zwiń w kiełbaskę.
- Przekroić kiełbasę wzdłuż na pół.
- Skręć dwie nitki.
- Wsuń górne pasmo do wewnątrz po prawej stronie, a następnie wsuń dolne pasmo do wewnątrz po lewej stronie, tworząc kształt litery S.
Przełóż bochenki na blachę do pieczenia wyłożoną pergaminem do pieczenia. - W misce zemulgować łyżkę oliwy z oliwek i łyżeczkę wody. Posmaruj bułki tą mieszanką i odstaw na 30 minut.
- Umieść bułki w piekarniku na 15-20 minut w temperaturze 180°C. Teraz są gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!