Ziemniak spiralny na patyku, niezawodna technika bez maszyny

zagłosuj teraz
Side dish
2 porcji
łatwe
20 min

Spiralny ziemniak na patyku to świetny przepis, ponieważ oprócz tego, że pięknie wygląda, może być podawany jako przystawka lub dodatek do mięsa, ryb i kurczaka. Co więcej, do wykonania tego spiralnego cięcia nie potrzeba maszyny, wystarczy wykałaczka i bardzo ostry nóż. Te ziemniaki są zwykle smażone, ale my zrobiliśmy je w piekarniku i rezultat był niesamowity: chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku. Teraz wszystko zależy od Ciebie, dziewczyno. Szczegółowy przepis znajduje się poniżej↓↓


Składniki

2
Szacowany koszt: 1.25 (0.62€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Gotowania15 min


Obserwacje

Jak podawać spiralizowane ziemniaki?
Dodatek: Można je podawać z mięsem, rybą lub kurczakiem.
Jako przystawka: Wybierz mniejsze ziemniaki i podawaj je na przykład z sosem jogurtowym.

Czy należy obierać ziemniaki?
W szczególności skórka ziemniaka pozostawia rustykalny smak, który uwielbiamy. Wybieraj ziemniaki organiczne! I oczywiście obierz je, jeśli wolisz.

Chcesz uzyskać jeszcze bardziej chrupiące ziemniaki?
Wystarczy dodać starty parmezan lub bułkę tartą przed pieczeniem.

Jakich przypraw mogę użyć?
Podstawą są sól i pieprz. Aby dodać trochę koloru, użyj papryki, curry itp. Dopraw również aromatycznymi ziołami (tymianek, pietruszka itp.).

Jak długo można przechowywać ziemniaki?
Jeśli zrobisz trochę za dużo, przechowuj je w szczelnym pojemniku i przechowuj w lodówce do 3 dni.



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+