Tortille pszenne
zagłosuj teraz
Przygotuj własne pszenne tortille! Są one tak łatwe w przygotowaniu, że można je wykorzystać jako podstawę wielu smacznych przepisów, którymi można podzielić się z całą rodziną: fajitas, wrapy, quesadillas, enchiladas.... Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku, aby przygotować te w 100% domowe tortille i wypełnić je do syta ;-)
Składniki
8
Szacowany koszt: 0.31Euros€ (0.04€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Czas oczekiwania15 min
Gotowania12 min
- Wymieszać mąkę z drożdżami. Dodać szczyptę soli, olej rzepakowy i ciepłą wodę. Zagnieść ciasto ręcznie w kulę.
- Odstawić na 15 minut w temperaturze pokojowej pod ściereczką do naczyń. Oprószyć ciasto mąką i pokroić na 8 kawałków. Z kawałków uformować kulki i cienko rozwałkować.
- Smaż tortille na rozgrzanej patelni przez około 1 minutę z pierwszej strony i około 30 sekund z drugiej strony.
- Umieść tortille w ściereczce do naczyń i odłóż na bok do spożycia jako tacos.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!