Tort lodowy, łatwy przepis bez odpadów
zagłosuj teraz
Masz w zamrażarce pojemnik z lodami? Zamień je w ekspresowe ciasto! Z zaledwie 2 dodatkowymi składnikami możesz przygotować ten szybki i łatwy deser/przekąskę. Jest to gwarantowany przepis zapobiegający marnowaniu żywności i można zmieniać smaki lodów, których używasz ;-)
Składniki
10
Materiały
- Trzepaczka elektryczna
- Forma do ciasta
Przygotowanie
Czas przygotowania45 min
Gotowania50 min
- Wstaw lody do lodówki na 30 minut, aby zmiękły. Następnie ubij lody trzepaczką, aby je rozluźnić (pamiętaj, że nie mogą być roztopione).
- Dodaj mąkę i opakowanie drożdży i dobrze wymieszaj.
- Umieścić w wysmarowanej masłem formie.
- Piec przez 50 minut w temperaturze 180°C.
- Tort lodowy jest już gotowy!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!