Łatwa pavlova z owoców egzotycznych
zagłosuj teraz
Aby uzyskać wyjątkowo owocowy i kolorowy deser, wybierz tę pavlovą! Chrupiąca beza zwieńczona waniliową bitą śmietaną, z kawałkami owoców posypanymi na wierzchu. Trzeba przyznać, że to kuszące :-) A dla tych z Was, którzy chcą ograniczyć spożycie pszenicy, ten deser jest gwarantowanie bezglutenowy ;-) To okazja, aby w sezonie jesienno-zimowym wprowadzić do domu słońce egzotycznych owoców. A dlaczego nie zastąpić tradycyjnego Yule log tym egzotycznym deserem? Niezależnie od przypadku, nasze instrukcje krok po kroku ułatwią ci przygotowanie tego deseru w domu. Skorzystaj z naszych pisemnych wyjaśnień, zdjęć i filmów!
Składniki
8
Na bezę :
Śmietana :
Do dekoracji :
Materiały
- 1 trzepaczka
- papier do pieczenia
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Czas oczekiwania45 min
Gotowania1 h 20 m
- Ubij białka: gdy zaczną się pienić, dodawaj po trochu cukier i mąkę kukurydzianą. Białka powinny być gładkie i błyszczące.
- Rozłóż białka na blasze do pieczenia i uformuj gruby okrąg. Piec przez 1 godzinę i 20 minut w temperaturze 120°C (termoobieg). Pozostawić do ostygnięcia.
- Umieść śmietanę, trzepaczkę i miskę w zamrażarce na 15 minut. Ubij bardzo zimną śmietanę na sztywno, a następnie dodawaj po trochu cukier.
- Rozłóż bitą śmietanę na zimnej bezie.
- Przygotuj owoce: pokrój mango i kiwi w kostkę, usuń pestki z granatu i miąższ z marakui.
- Umieść kawałki owoców na wierzchu pavlovej. Teraz jest gotowa!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!