Banh bao, małe bułeczki na parze

zagłosuj teraz
Danie główne
6 porcji
trudne
2 h 20 m

Fani kuchni chińskiej i wietnamskiej z pewnością będą zachwyceni naszym przepisem na Banh Bao! Urocza wietnamska bułeczka na parze nadziewana wieprzowiną. Świetny pomysł na przykład na Chiński Nowy Rok ;-) Krok po kroku, postępuj zgodnie z krokami tego przepisu wyjaśnionymi szczegółowo poniżej ↓ ↓


Składniki

6

Ciasto bao :

Farsz :

Szacowany koszt: 5.82 (0.97€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania2 h
Gotowania20 min


Obserwacje

Gotowanie: w przypadku tych bułeczek chodzi o gotowanie na parze. Jeśli nie masz parowaru lub twój piekarnik nie ma funkcji gotowania na parze, możesz również użyć couscoussier lub małego bambusowego koszyka umieszczonego nad garnkiem z wrzącą wodą.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+