Burger raclette
zagłosuj teraz
Dziś domowe hamburgery! A żeby były jeszcze smaczniejsze, nie ma nic lepszego niż dodanie sera raclette... :-) Super prosty przepis, który pokocha cała rodzina! Podawaj z domowymi frytkami i gotowe!
Składniki
1
Sos :
Do cebuli :
Do mielonego steku :
Szacowany koszt: 2.39Euros€ (2.39€/porcja)
Materiały
- 1 patelnia
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania15 min
- Przygotuj bułki do burgerów (lub użyj gotowych). Przekroić bułkę na pół i zrumienić wnętrze na patelni.
- Przygotować sos: wymieszać crème fraîche z pieprzem i solą. Rozsmaruj sos po obu stronach chleba.
- Umieść masło na gorącej patelni, a gdy się rozpuści, dodaj cebulę i smaż, aż będzie przezroczysta. Ułożyć cebulę na dolnej bułce.
- Opiecz pancettę na rozgrzanej patelni.
- Wlej oliwę z oliwek na patelnię i usmaż stek. Po obróceniu go na drugą stronę, dopraw solą i pieprzem i dodaj ser raclette na wierzch, aby zdążył się roztopić.
- Ułóż burgera: na warstwie cebuli połóż mielony stek i roztopiony ser raclette, grillowaną pancettę, sałatkę i zamknij bułkę. I gotowe!
Obserwacje
Bułkę do burgera można przygotować samodzielnie.
My przygotowaliśmy burgera ze świeżego pieczywa i zdecydowaliśmy się na pozostawienie zwykłego chleba, aby był miękki. Można je również opiekać, przecinając na pół i kładąc na rozgrzanej patelni na kilka minut. Twój burger będzie bardziej chrupiący.
Tutaj przygotowaliśmy sos z crème fraîche i pieprzu, ale możesz dodać swój ulubiony sos do burgera.
Stek mielony jest gotowany do smaku.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!