Burger raclette

zagłosuj teraz
Danie główne
1 porcji
Å‚atwe
25 min

Dziś domowe hamburgery! A żeby były jeszcze smaczniejsze, nie ma nic lepszego niż dodanie sera raclette... :-) Super prosty przepis, który pokocha cała rodzina! Podawaj z domowymi frytkami i gotowe!


Składniki

1

Sos :

Do cebuli :

Do mielonego steku :

Szacowany koszt: 2.39 (2.39€/porcja)

Materiały

  • 1 patelnia

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania15 min

  • Burger Raclette - Przygotowanie krok 1Przygotuj buÅ‚ki do burgerów (lub użyj gotowych). Przekroić buÅ‚kÄ™ na pół i zrumienić wnÄ™trze na patelni.
  • Burger Raclette - Przygotowanie krok 2Przygotować sos: wymieszać crème fraîche z pieprzem i solÄ…. Rozsmaruj sos po obu stronach chleba.
  • Burger Raclette - Przygotowanie krok 3Umieść masÅ‚o na gorÄ…cej patelni, a gdy siÄ™ rozpuÅ›ci, dodaj cebulÄ™ i smaż, aż bÄ™dzie przezroczysta. UÅ‚ożyć cebulÄ™ na dolnej buÅ‚ce.
  • Burger Raclette - Przygotowanie krok 4Opiecz pancettÄ™ na rozgrzanej patelni.
  • Burger Raclette - Przygotowanie krok 5Wlej oliwÄ™ z oliwek na patelniÄ™ i usmaż stek. Po obróceniu go na drugÄ… stronÄ™, dopraw solÄ… i pieprzem i dodaj ser raclette na wierzch, aby zdążyÅ‚ siÄ™ roztopić.
  • Burger Raclette - Przygotowanie krok 6Ułóż burgera: na warstwie cebuli połóż mielony stek i roztopiony ser raclette, grillowanÄ… pancettÄ™, saÅ‚atkÄ™ i zamknij buÅ‚kÄ™. I gotowe!

Obserwacje

Bułkę do burgera można przygotować samodzielnie.

My przygotowaliśmy burgera ze świeżego pieczywa i zdecydowaliśmy się na pozostawienie zwykłego chleba, aby był miękki. Można je również opiekać, przecinając na pół i kładąc na rozgrzanej patelni na kilka minut. Twój burger będzie bardziej chrupiący.

Tutaj przygotowaliśmy sos z crème fraîche i pieprzu, ale możesz dodać swój ulubiony sos do burgera.

Stek mielony jest gotowany do smaku.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+