Burger raclette

zagłosuj teraz
Danie główne
1 porcji
łatwe
25 min

Dziś domowe hamburgery! A żeby były jeszcze smaczniejsze, nie ma nic lepszego niż dodanie sera raclette... :-) Super prosty przepis, który pokocha cała rodzina! Podawaj z domowymi frytkami i gotowe!


Składniki

1

Sos :

Do cebuli :

Do mielonego steku :

Szacowany koszt: 2.39 (2.39€/porcja)

Materiały

  • 1 patelnia

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania15 min

  • Burger Raclette - Przygotowanie krok 1Przygotuj bułki do burgerów (lub użyj gotowych). Przekroić bułkę na pół i zrumienić wnętrze na patelni.
  • Burger Raclette - Przygotowanie krok 2Przygotować sos: wymieszać crème fraîche z pieprzem i solą. Rozsmaruj sos po obu stronach chleba.
  • Burger Raclette - Przygotowanie krok 3Umieść masło na gorącej patelni, a gdy się rozpuści, dodaj cebulę i smaż, aż będzie przezroczysta. Ułożyć cebulę na dolnej bułce.
  • Burger Raclette - Przygotowanie krok 4Opiecz pancettę na rozgrzanej patelni.
  • Burger Raclette - Przygotowanie krok 5Wlej oliwę z oliwek na patelnię i usmaż stek. Po obróceniu go na drugą stronę, dopraw solą i pieprzem i dodaj ser raclette na wierzch, aby zdążył się roztopić.
  • Burger Raclette - Przygotowanie krok 6Ułóż burgera: na warstwie cebuli połóż mielony stek i roztopiony ser raclette, grillowaną pancettę, sałatkę i zamknij bułkę. I gotowe!

Obserwacje

Bułkę do burgera można przygotować samodzielnie.

My przygotowaliśmy burgera ze świeżego pieczywa i zdecydowaliśmy się na pozostawienie zwykłego chleba, aby był miękki. Można je również opiekać, przecinając na pół i kładąc na rozgrzanej patelni na kilka minut. Twój burger będzie bardziej chrupiący.

Tutaj przygotowaliśmy sos z crème fraîche i pieprzu, ale możesz dodać swój ulubiony sos do burgera.

Stek mielony jest gotowany do smaku.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+