Wok z chińskim makaronem (warzywa i teksturowane białko sojowe)

zagłosuj teraz
Danie główne
4 porcji
łatwe
40 min

Aby uzyskać danie, które jest łatwe w przygotowaniu i bogate w smak, spróbuj woka z chińskim makaronem! Tutaj możesz spróbować wegetariańskiego nadzienia z młodych warzyw i teksturowanego białka sojowego. A jeśli nigdy nie próbowałeś tego składnika, oto dobry powód, aby być ciekawym i spróbować tego przygotowania ;-)


Składniki

4

Do marynaty :

Do woka :


Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania20 min
Gotowania20 min

Obserwacje

Jak przechowywać wok z warzywami i teksturowanym białkiem sojowym?
Resztki tego przepisu należy przechowywać w szczelnej puszce w lodówce przez 2-3 dni.

Czy mogę zamrozić mój chiński wok z makaronem?
Tak, możesz! Możesz rozmrozić to danie na patelni na średnim ogniu, mieszając.

Co to jest teksturowane białko sojowe?
Białko sojowe jest wytwarzane z odolejonej mąki sojowej. Jest to żywność bardzo bogata w białko roślinne i może być przechowywana przez długi czas dzięki swojej odwodnionej formie. W rzeczywistości, po ponownym uwodnieniu, wyglądają jak rozdrobnione kawałki kurczaka. Bez szczególnego smaku, przejmują smaki potraw, z którymi są gotowane. Nie wahaj się bawić z mnogością przypraw i ziół w ofercie!

Czego mogę użyć zamiast teksturowanego białka sojowego?
Jeśli nie chcesz, aby ten przepis był wegetariański, możesz zastąpić białko sojowe rozdrobnionym kurczakiem.

Czy ten przepis jest wegański?
Gwarantujemy, że ten przepis nie zawiera białek zwierzęcych, więc rzeczywiście jest wegański.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+