Domowe gnocchi ziemniaczane z pesto

zagłosuj teraz
Danie główne
4 porcji
średnie
37 min

Całkowicie domowe danie, zwykle na niedzielne lub świąteczne posiłki: przygotuj gnocchi ziemniaczane według klasycznego przepisu, szybko dopraw je sosem pesto, a w mgnieniu oka będziesz mieć smaczne pierwsze danie na stole. Ten łatwy wegetariański przepis jest bardzo pożywny i można go również podawać jako samodzielne danie na lunch lub kolację. Postępuj zgodnie ze szczegółowym przepisem, wyjaśniamy krok po kroku, jak przygotować wspaniałe gnocchi ziemniaczane z pesto w domu bez żadnych trudności.


Składniki

4
Szacowany koszt: 5.67 (1.42€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Czas oczekiwania20 min
Gotowania2 min

Obserwacje

Czy mogę przechowywać gnocchi z pesto?
Zalecamy zjedzenie ich, gdy tylko będą gotowe, aby cieszyć się nimi w najlepszym wydaniu. Gnocchi ziemniaczane można jednak przechowywać po ugotowaniu w lodówce do 24 godzin (najlepiej w szczelnym pojemniku).

Jaka jest odpowiednia wielkość porcji gnocchi ziemniaczanych?
Około 200 g na osobę

Jakiego pesto użyć do gnocchi ziemniaczanych?
My wybraliśmy tradycyjne pesto, ale jeśli chcesz, możesz dodać do nich pesto pistacjowe, pesto z dzikiego czosnku, pesto z surowej cukinii, bardzo smaczne pesto kalabryjskie lub specjalne, niedrogie pesto z pietruszki.

Czy mogę zrobić gnocchi ziemniaczane bez jajek?
Tak, wystarczy dodać do ciasta 100 g mąki więcej.



Sprzęt do gotowania

mikser

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+