Dorada duszona w mleku kokosowym - danie rybne, które pokochasz

zagłosuj teraz
Danie główne
4 porcji
łatwe
1 h 20 m

Mamy dziś dla Ciebie nowe, lekkie i aromatyczne danie: dorada w mleku kokosowym. Udekorowany warzywami, wystarczy podać go z ryżem lub ziemniakami. Te słoneczne smaki pozwolą całej rodzinie włączyć więcej ryb do codziennego menu. Przy okazji, będziesz pisać "dorade" czy "daurade"? Nie wahaj się dać nam znać w komentarzach ;-) W międzyczasie, bon appétit z naszymi szczegółowymi krokami poniżej ↓


Składniki

4

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania30 min
Czas oczekiwania30 min
Gotowania20 min


Obserwacje

Jakiego rodzaju ryby powinienem użyć do tego przepisu?
Ryby o twardym miąższu: miecznik, żabnica, dorada, tuńczyk itp. Czas gotowania zależy od rodzaju ryby.

Jak powinienem przechowywać ten przepis?
Danie można przechowywać w szczelnej puszce w lodówce przez 2 dni.

Co jeśli zostanie mi sos?
Możesz na przykład ugotować krewetki lub kurczaka i użyć tego samego sosu. Można też po prostu ugotować makaron ryżowy i polać go sosem, aby wydobyć jego smak.

Jakie są najlepsze dodatki do ryb?
Gotowane ziemniaki, ryż lub mieszanka warzyw.

Czym zastąpić kolendrę?
Kolendrę należy zastąpić natką pietruszki!



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+