Duszony morszczuk, małże i groszek

zagłosuj teraz
Danie główne
4 porcji
łatwe
45 min

Aby uzyskać delikatne, aromatyczne mięso, ugotuj morszczuka na parze! Dusić przez kilka minut z małżami i sosem z białego wina :-) To prawdziwa uczta i świetny sposób, aby zachęcić całą rodzinę do jedzenia ryb! Jako dodatek wybierz brązowy ryż i/lub ziemniaki z pietruszką.


Składniki

4

Materiały

  • Patelnia do smażenia z pokrywką lub duża patelnia

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania30 min

  • Duszony morszczuk, małże i groszek - Przygotowanie krok 1Podsmaż ząbki czosnku na oliwie z oliwek. Gdy nabiorą złotego koloru, dodać mąkę i wymieszać.
  • Duszony morszczuk, małże i groszek - Przygotowanie krok 2Dodaj wino i bulion do mieszanki. Pozostawić mieszaninę do lekkiego zgęstnienia. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • Duszony morszczuk, małże i groszek - Przygotowanie krok 3Dodać filety z morszczuka, małże i groszek i przykryć. Gotować na małym ogniu przez 10 minut.
  • Duszony morszczuk, małże i groszek - Przygotowanie krok 4Zdejmij pokrywkę i dodaj świeżą pietruszkę (około pęczka, w zależności od smaku). Ponownie przykryć i gotować przez 2 minuty.

    Po tym czasie, jeśli sos jest zbyt płynny, zdjąć pokrywkę i pozostawić do dalszego zgęstnienia na dużym ogniu.
  • Duszony morszczuk, małże i groszek - Przygotowanie krok 5A teraz duszony morszczuk jest gotowy!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+