Duszony morszczuk, małże i groszek

zagłosuj teraz
Danie główne
4 porcji
Å‚atwe
45 min

Aby uzyskać delikatne, aromatyczne mięso, ugotuj morszczuka na parze! Dusić przez kilka minut z małżami i sosem z białego wina :-) To prawdziwa uczta i świetny sposób, aby zachęcić całą rodzinę do jedzenia ryb! Jako dodatek wybierz brązowy ryż i/lub ziemniaki z pietruszką.


Składniki

4

Materiały

  • Patelnia do smażenia z pokrywkÄ… lub duża patelnia

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania30 min

  • Duszony morszczuk, małże i groszek - Przygotowanie krok 1Podsmaż zÄ…bki czosnku na oliwie z oliwek. Gdy nabiorÄ… zÅ‚otego koloru, dodać mÄ…kÄ™ i wymieszać.
  • Duszony morszczuk, małże i groszek - Przygotowanie krok 2Dodaj wino i bulion do mieszanki. Pozostawić mieszaninÄ™ do lekkiego zgÄ™stnienia. Doprawić do smaku solÄ… i pieprzem.
  • Duszony morszczuk, małże i groszek - Przygotowanie krok 3Dodać filety z morszczuka, małże i groszek i przykryć. Gotować na maÅ‚ym ogniu przez 10 minut.
  • Duszony morszczuk, małże i groszek - Przygotowanie krok 4Zdejmij pokrywkÄ™ i dodaj Å›wieżą pietruszkÄ™ (okoÅ‚o pÄ™czka, w zależnoÅ›ci od smaku). Ponownie przykryć i gotować przez 2 minuty.

    Po tym czasie, jeśli sos jest zbyt płynny, zdjąć pokrywkę i pozostawić do dalszego zgęstnienia na dużym ogniu.
  • Duszony morszczuk, małże i groszek - Przygotowanie krok 5A teraz duszony morszczuk jest gotowy!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+