Duszony morszczuk, małże i groszek
zagłosuj teraz
Aby uzyskać delikatne, aromatyczne mięso, ugotuj morszczuka na parze! Dusić przez kilka minut z małżami i sosem z białego wina :-) To prawdziwa uczta i świetny sposób, aby zachęcić całą rodzinę do jedzenia ryb! Jako dodatek wybierz brązowy ryż i/lub ziemniaki z pietruszką.
Składniki
4
Materiały
- Patelnia do smażenia z pokrywką lub duża patelnia
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania30 min
- Podsmaż ząbki czosnku na oliwie z oliwek. Gdy nabiorą złotego koloru, dodać mąkę i wymieszać.
- Dodaj wino i bulion do mieszanki. Pozostawić mieszaninę do lekkiego zgęstnienia. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
- Dodać filety z morszczuka, małże i groszek i przykryć. Gotować na małym ogniu przez 10 minut.
- Zdejmij pokrywkę i dodaj świeżą pietruszkę (około pęczka, w zależności od smaku). Ponownie przykryć i gotować przez 2 minuty.
Po tym czasie, jeśli sos jest zbyt płynny, zdjąć pokrywkę i pozostawić do dalszego zgęstnienia na dużym ogniu. - A teraz duszony morszczuk jest gotowy!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!