Łatwa chakchouka

zagłosuj teraz
Danie główne
4 porcji
łatwe
40 min

Napełnij się słonecznymi warzywami dzięki temu daniu prosto z Afryki Północnej: Chakchouka! Mieszanka pomidorów, papryki i przypraw, do której wbijamy jajka, które następnie dusimy. Wegetariańskie danie bogate w smak i kolor :-) Jest łatwe w przygotowaniu, a dzięki naszym pisemnym objaśnieniom, zdjęciom i wideo nic nie umknie Twojej uwadze! Wszystko zależy od Ciebie ;-)

Składniki

4

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania30 min
  • Łatwa Chakchouka - Przygotowanie krok 1Obierz i posiekaj cebulę. Wydrąż i pokrój paprykę na kawałki. Pokrój pomidory na kawałki.
  • Łatwa Chakchouka - Przygotowanie krok 2Na patelni skrop oliwą z oliwek i podsmaż cebulę.
  • Łatwa Chakchouka - Przygotowanie krok 3Gdy cebula stanie się przezroczysta, dodaj paprykę, posiekaną natkę pietruszki i połowę posiekanej kolendry. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez około 10 minut.
  • Łatwa Chakchouka - Przygotowanie krok 4Dodaj przyprawy, wymieszaj, a następnie dodaj pomidory. Dusić przez około 20 minut na średnim ogniu.
  • Łatwa Chakchouka - Przygotowanie krok 5Wbij jajka na patelnię, przykryj i gotuj przez około 5 minut.
  • Łatwa Chakchouka - Przygotowanie krok 6Posypać posiekaną kolendrą i podawać! Smacznego!
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: