Ekspresowy ryż kantoński – łatwy przepis

zagłosuj teraz
Danie główne
2 porcji
łatwe
30 min

Ekspresowe kantońskie danie z ryżu, które pozwala uniknąć marnowania czasu w kuchni. Szybkie i łatwe, to danie może szybko stać się przepisem przeciw marnotrawstwu! Jeśli rozgotowałeś ryż podczas poprzedniego przygotowania, jest to idealna okazja, aby dać mu drugie życie. Wszystko, co musisz zrobić, to dodać wybrane składniki, wymieszać, doprawić i gotowe! Jedz bez dodatków lub podawaj z chrupiącymi sajgonkami, aby uzyskać kompletny azjatycki posiłek :-)

Składniki

2

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania15 min
  • Ekspresowy ryż kantoński – łatwy przepis - Przygotowanie krok 1Gotować ryż w osolonej wodzie przez 10 minut. Ubić jajka na omlet i usmażyć.
    Pokrój omlet na małe kostki.
  • Ekspresowy ryż kantoński – łatwy przepis - Przygotowanie krok 2Podsmaż boczek. Gdy zacznie się rumienić, dodaj groszek i pokrojony w kostkę omlet.
  • Ekspresowy ryż kantoński – łatwy przepis - Przygotowanie krok 3Następnie dodaj ugotowany i odsączony ryż oraz sos sojowy. Dobrze wymieszaj i zdejmij z ognia.
  • Ekspresowy ryż kantoński – łatwy przepis - Przygotowanie krok 4A teraz ekspresowy ryż kantoński jest gotowy!

Obserwacje

Boczek: można go zastąpić pokrojoną w kostkę szynką.

PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: