Ekspresowy ryż kantoński, łatwy przepis
zagłosuj teraz
Ekspresowe kantońskie danie z ryżu, które pozwala uniknąć marnowania czasu w kuchni. Szybkie i łatwe, to danie może szybko stać się par excellence przepisem przeciw marnotrawstwu! Jeśli rozgotowałeś ryż podczas poprzedniego przygotowania, jest to idealna okazja, aby dać mu drugie życie. Wszystko, co musisz zrobić, to dodać wybrane składniki, wymieszać, doprawić i gotowe! Jedz bez dodatków lub podawaj z chrupiącymi sajgonkami, aby uzyskać kompletny azjatycki posiłek :-)
Składniki
2
Szacowany koszt: 1.92Euros€ (0.96€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania15 min
- Gotować ryż w osolonej wodzie przez 10 minut. Ubić jajka na omlet i ugotować.
Pokrój omlet na małe kostki. - Podsmaż boczek. Gdy zaczną się gotować, dodać groszek i pokrojony w kostkę omlet.
- Następnie dodać ugotowany i odsączony ryż oraz sos sojowy. Dobrze wymieszać i zdjąć z ognia.
- A teraz ekspresowy ryż kantoński jest gotowy!
Obserwacje
Boczek: można go zastąpić pokrojoną w kostkę szynką.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!