Enchiladas z kurczaka z sosem chili

zagłosuj teraz
Danie główne
4 porcji
łatwe
50 min

Uwielbiamy potrawy z dużą ilością smaku, a to jest jedna z nich. Enchiladas to kwintesencja meksykańskiego dania, naprawdę pysznego! Istnieją czerwone enchiladas i zielone enchiladas w zależności od sosu. My przygotowaliśmy wersję czerwoną, ponieważ niestety do przygotowania klasycznych enchiladas potrzebne są co najmniej dwa podstawowe składniki (suszone chili guajillo i ancho), które są trudne do znalezienia w Hiszpanii. Dlatego wymyśliliśmy wersję, aby się nie denerwować ;)


Składniki

4

Do sosu:

Do enchiladas:

Do dekoracji:

Szacowany koszt: 5.35 (1.34€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania30 min
Gotowania20 min



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+